Anlık Bildirim

WiFi 6E standardı tanıtıldı

WiFi 6E olarak tanıtılan yeni standart asıl olarak WiFi 6 standardını temel alıyor ancak 6GHz bandını kullanabilmesi sayesinde ayrı bir kapsama alanı sunuyor.   

WiFi 6E standardı tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Henüz 802.11ax olarak da bilinen WiFi 6 standardının tam olarak yaygınlaştığı söylenemez. WiFi Birliği bir sürpriz yaparak WiFi 6E şeklinde tanımladığı yeni standardını teknoloji dünyasının dikkatine sundu.

WiFi 6E neler sunuyor?

WiFi 6 standardı daha çok kapasiteyi arttırmak ve daha fazla cihaza daha verimli bağlantı sunmak amacını taşıyordu. 2.5GHz ve 5GHz frekanslarına sahip olan WiFi 6 standardı 9.6Gbps veri aktarım oranlarına ulaşabiliyordu.

WiFi 6E standardı temel anlamda WiFi 6 ile aynı özellikleri barındırıyor. En büyük fark ise 6GHz frekansını kullanabiliyor olması. 2.5GHz ve 5GHz frekanslarının yanına eklenen 6GHz frekansı yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan uygulamalar için yüksek veri çıkışları ve kapsama alanı sağlayacak.

WiFi 6E standardının daha çok sanal gerçeklik uygulamaları ve 4K veya 8K gibi yüksek çözünürlüklere sahip video akış hizmetleri için ideal olacağı ifade ediliyor. Bu bakımdan bir süre WiFi 6 standardı ana akım kullanıcılar için yeterli olacak.

WiFi 6E standardının tam anlamıyla işe yaraması için 6GHz frekansının düzenleyici kuruluşlar tarafından erişime açılması gerekiyor. Ülkelerde yavaş yavaş bunun hazırlıkları var ancak kısa vadede yaygın bir kullanım beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9116 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Wi-Fi 6E, wi-fi ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim