Anlık Bildirim

Windows 10 güncellemelerinin neden sorunlu olduğu ortaya çıktı

Windows 10 güncellemelerinin kalitesinin son dönemde iyice düştüğü bir gerçek. Microsoft'un yayınladığı hemen hemen tüm güncellemeler sorunlu çıkıyor. Peki ama neden?

Windows 10 güncellemelerinin neden sorunlu olduğu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Microsoft'un yayınladığı Windows 10 güncellemelerinin sorunlu çıkması artık bir gelenek haline gelmiş durumda. Kullanıcılar da artık bu duruma iyice alıştıkları için hoş olmayan sürprizlere karşı hazırlıklılar.

Sorunlar bir yıl önce Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi'nin yayınlanmasıyla başladı. Kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan belgeler, fotoğraflar ve diğer dosyaların ortadan kaybolmasına yol açtı.

Windows 10 güncellemelerinin neden sorunlu olduğu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Sorunsuz güncelleme yok

Daha sonra yayınlanan Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi'nde gidişat biraz düzeldi ancak bu sefer de aylık güncellemelerde sorun çıktı. Yüksek düzeyde CPU kullanımı, internete bağlanamama problemi, ses sorunu, Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu'nun bozulması gibi hatalar meydana geldi.

Büyük sonbahar güncellemesi olan Windows 10 Kasım 2019 Güncellemesi, Dosya Gezgini'ni bozdu. Kısa bir süre önce yayınlanan Ocak ayı toplu güncellemesi ise bazı sistemlerde önyükleme ve mavi ekran hatasının yaşanmasına neden oluyor.

Windows 10 güncellemelerinin neden sorunlu olduğu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Test ekibi işten çıkarıldı

Şirketin eski çalışanlarına göre tüm bu karmaşa Microsoft'un güncellemeler için yürüttüğü test sürecini değiştirmesinden kaynaklanıyor. Yazılım devinin daha önce Windows güncellemelerini test etmekle görevli bir ekibi vardı.

Söz konusu ekipte sürücüler veya arayüz gibi farklı alt grupların olduğu ve tüm ekibin günlük toplantılar gerçekleştirerek sorunları tartıştığı belirtiliyor. Ayrıca o dönem güncellemeler sanal sistemlerden ziyade gerçek bilgisayarlarda test ediliyormuş.

Microsoft, 2014 yılında test ekibini işten çıkararak bu kritik görevi sanal makinelere ve ağırlıklı olarak Windows Insider üyelerine yükledi. Hal böyle olunca da Windows 10 güncellemelerinin kalitesinde ciddi bir düşüş yaşandı. Şirket bu sıkıntıyı giderecek yeni yollar arıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23013 kez okundu.
43 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, güncelleme ve
4 etiket daha test sorun hata Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim