Anlık Bildirim

Windows 98 tabanlı Mars Express yörünge aracı, yazılım yükseltmesi aldı

2003 yılında Mars'a gönderilen Mars Express uzay aracı, Windows 98 işletim sistemiyle fırlatılmıştı. 19 yıldan fazladır bu işletim sistemiyle çalışan yörünge aracı yeni bir yazılım güncellemesi aldı.

Windows 98 tabanlı Mars Express, yazılım yükseltmesi aldı Tam Boyutta Gör

Avrupa Uzay Ajansı'ndaki (ESA) mühendisler, Mars etrafında dolanan Mars Express uzay aracındaki Mars Gelişmiş Yeraltı ve İyonosferik Sondaj (MARSIS) cihazının yazılım yükseltmesi için hazırlanıyor. Mars Express uzay aracı, 19 yıldan fazla bir süredir çalışıyor ve gemideki MARSIS, Windows 98 kullanılarak oluşturulmuş bir yazılım kullanıyordu. ESA'nın yeni yaptığı bir açıklamaya göreyse MARSIS, yazılım güncellemesiyle görevine devam ediyor.

MARSIS, 19 yılın ardından yazılım güncellemesi alarak görevine devam ediyor

Windows 98 tabanlı Mars Express, yazılım yükseltmesi aldı Tam Boyutta Gör

Başarıyla uygulanan bu yeni güncelleme, MARSIS'in verimliliğini önemli ölçüde artırmayı vaat ediyor. Bunlardan ilki belleği hızla dolduran büyük miktarda yüksek çözünürlüklü veri toplamak. Bu, MARSIS'in öncekinden beş kat daha uzun süre çalışmasına olanak sağlayacak.

Yapılacak olan bu iyileştirme, Mars ve Phobos'un yeraltı seviyelerinin çok daha ayrıntılı olarak keşfedilmesine yardımcı olacak. Araştırmacılar, ekstra çözünürlüğün Mars'ın güney kutbu yakınlarındaki sıvı suya işaret eden sinyalleri hızla doğrulamalarına izin vereceğini umuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim