Anlık Bildirim

Windows, ABD'deki pazar payını hızla kaybediyor

Yazılım devi Microsoft'un işletim sistemi Windows, ABD'de macOS ve Chrome OS'un yükselişi nedeniyle popülerliğini hızla kaybediyor.                              
Windows, ABD'deki pazar payını hızla kaybediyor Tam Boyutta Gör
Görünüşe bakılırsa Windows'un ABD masaüstü pazarındaki tekeli sona eriyor. Statcounter'a göre, Windows işletim sistemi son yıllarda macOS ve Chrome OS'un büyümesine karşı koyamıyor.

Şubat 2023'te ABD'de Windows'un pazar payı %57,37 ile tarihin en düşük seviyesine geriledi. En yüksek pay %92,37 ile Ocak 2009'da görülmüştü. Düşüş devam ederse, Windows 2023 yılında ülkedeki pazar payının yarısından fazlasını kaybedebilir.

Diğer işletim sistemleri ise Şubat 2023 itibarıyla şu pazar paylarına sahip: macOS %29,62, Chrome OS %7,47, Linux %2,55, diğer işletim sistemleri %2,97.

Apple ürünlerine rağbet büyük

MacOS'un büyümesi büyük olasılıkla Apple'ın kullanıcılara iyi performans ve mükemmel pil ömrü sunabilen Silicon işlemcilerinin piyasaya sürülmesinden kaynaklanmakta. Bu da Windows dizüstü bilgisayarlardan Apple ürünlerine büyük bir geçiş dalgasına yol açtı.

Windows, ABD'deki pazar payını hızla kaybediyor Tam Boyutta Gör
Chrome OS'un popülaritesindeki artışa gelince, yaklaşık on yıl önce Chromebook'lar ABD'deki okul öncesi, ilk ve ortaokullarda yoğun bir şekilde tanıtılmaya başlandı. Böylece, Chromebook'ları Windows cihazlardan daha iyi tanıyan bir nesil yetişti. Chromebook satın almak için ikinci bir neden ise ucuz olmaları.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6726 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, chrome os ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim