Anlık Bildirim

WinRAR için yolun sonu: Windows nihayet RAR desteğine sahip olacak

Tar, 7-zip, rar, gz ve daha fazlası Windows 11 güncellemesinde desteklenmeye başlanacak. Bu aynı zamanda WinRAR için de yolun sonuna gelinmiş olduğu anlamına geliyor.

WinRAR için son: Windows nihayet RAR desteğine sahip olacak Tam Boyutta Gör
Windows’a format atıldıktan sonra kurulan ilk uygulamalardan birisi olan WinRAR için yolun sonuna gelindi. Microsoft düzenlediği Build 2023 etkinliğinde, Windows 11'in RAR'ı ve Windows kullanıcılarının yıllardır beklediği bir dizi diğer arşiv biçimlerini yerel olarak destekleyeceğini duyurdu.

Onlarca yıl sonra gelen destek

Windows şefi Panos Panay, yaptığı açıklamada "libarchive açık kaynak projesini kullanarak tar, 7-zip, rar, gz ve diğerleri dahil olmak üzere ek arşiv formatları için yerel destek ekledik. Artık Windows'ta sıkıştırma sırasında arşiv işlevselliğinin performansını artırabilirsiniz." ifadelerini kullanarak bu tarihi duyuruyu gerçekleştirdi.

Microsoft, önümüzdeki haftalarda bu desteğin bir güncelleme ile Windows 11’e geleceğini belirtiyor. Aynı zamanda yeni formatların desteklenmesi için de çalışmalar yapılıyor. Her iki durumda da tar, 7-zip, rar, gz ve diğerlerinin eklenmesi Windows 11 kullanıcıları için harika. Artık bu dosyalara erişmek için üçüncü parti uygulamaları yüklemek gerekmeyecek. Umarım entegrasyon yerel ZIP desteğinden biraz daha iyi olur.

Öte yandan onlarca yıldır Windows’ta RAR gibi sıkıştırma biçimleri kullanılıyor. Özellikle 90’lar ve 2000’lerde yavaş internet yüzünden dosyaları sıkıştırmak önemliydi. Ancak internetin hızlanması ve depolama alanı gibi sorunların ortadan kalkmasıyla WinRAR gibi uygulamalara ve RAR gibi arşiv biçimlerine ihtiyaç giderek azaldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7380 kez okundu.
21 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 11, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim