Anlık Bildirim

X’te paylaşılan haberlerdeki başlıklar kaldırılmaya başlandı

X veya eski adıyla Twitter, bir süredir platformda paylaşılan bağlantılardan başlıkları kaldırmayı planlıyordu. Şimdi ise bu plan gerçeğe dönüştü ve bağlantılardan başlıklar kaldırılmaya başlandı.
X’te paylaşılan haberlerdeki başlıklar kaldırılmaya başlandı Tam Boyutta Gör
X'teki gönderileri, özellikle de ağırlıklı olarak haber ve medya yayınlarını takip ediyorsanız artık bunlar gözünüze oldukça farklı görünebilir. Eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu, birkaç aylarda bildirilen değişikliği kullanıma alarak yayınlanan bağlantılardan başlıkları ve açıklamaları kaldırmaya başladı.

X, haberlerdeki başlıkları kaldırıyor

X’te paylaşılan haberlerdeki başlıklar kaldırılmaya başlandı Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz ağustos ayında X’in sahibi Elon Musk, fikrin doğrudan kendisinden geldiğini ve bunun platformun estetiğini büyük ölçüde geliştireceğini söylemişti. İlgili değişikliğin halihazırda kullanıma alındığını ise görmeye başladık. Kendi testlerimizde X’te paylaşılan bağlantılardan/haberlerden ilgili başlığın kaldırıldığını doğrulayabildik. Değişiklik, web, iOS ve Android sürümlerinde geçerli durumda.
X’te paylaşılan haberlerdeki başlıklar kaldırılmaya başlandı Tam Boyutta Gör
Bununla birlikte reklamverenlerin getirilen yeni formatı beğenmedikleri yine geçtiğimiz dönemlerde bildirilmişti fakat açıkça görünüyor ki değişiklik yürürlüğe alınmış durumda. X'in format değişikliğinin ana nedeni, zaman akışının ekranda görünen kısmına daha fazla gönderi sığdırarak gönderilerin daha derli toplu görünmesini sağlamak. Buna ek olarak Musk, bunun başlıklara dayanan clickbait örneklerini azaltmaya yardımcı olacağını düşünüyor.

Musk, format değişikliğinin temel itici gücünün web sitesinin estetiği olduğunu açıkça iddia etse de, daha fazla insanı doğrudan X'te uzun biçimli yazılar yayınlamaya teşvik etmeye çalıştığı bir sır değil. Dolayısıyla Musk, insanların veya medya organlarının sadece bağlantılarla haberlerini paylaşmasını istemiyor. Aynı zamanda ilgili gönderide daha çok okunacak bağlam sunmasını da istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim