Anlık Bildirim

Xbox Series X'te kullanılabilir alan sadece 800 GB

Xbox Series X'in 1TB'lık depolama alanında sadece 800 GB'lık bir kullanılabilir alan var. Yeni nesil oyunlarda bu alan yeterli olacak mı bunu zamanla göreceğiz.

Xbox Series X'te kullanılabilir alan sadece 800 GB

Xbox Series X ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Microsoft'un geçtiğimiz hafta ABD'li yayıncılara gönderdiği konsol ön inceleme versiyonunda bazı ilginç detaylar ortaya çıktı. IGN'in bildirdiği habere göre Xbox Series X'in 1TB'lık SSD'sinde sadece 802 GB'lık bir alan kullanıma açık. Geri kalan 198 GB ise sisteme ayrılmış durumda.

800 GB'lık bir alan yeni nesil oyunlar için ne kadar yeterli olacak burası şu an belirsiz. Oyunların kapladığı alan bildiğiniz gibi her geçen yıl artmaya devam ediyor. Yeni nesil oyunlarda da bu trend elbette devam edecek. 

Ek SSD fiyatı 220 dolar

Microsoft daha fazla depolama alanı isteyenler için ek SSD satışına da yakında başlıyor. Ancak maalesef bu SSD'lerin fiyatı epey tuzlu. Seagate tarafından Series X ve Series S için özel olarak geliştirilen 1TB'lık PCIe Gen4x2 NVMe kartının fiyatı ABD'de 220 dolar, Avrupa'da ise 270 euro olarak açıklanmıştı. Yani sadece ek SSD'nin bile neredeyse Series S'in fiyatına yaklaşan bir fiyatı var.

Series X'in rakibi PlayStation 5 ise depolama alanı konusunda daha da kaygı verici bir konumda bulunuyor. PS5'in 825 GB'lık bir depolama alanıyla geleceğini biliyoruz, ancak bu alanın ne kadarı kullanıma açık olacak henüz bir bilgimiz yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
931 GB oluyor. Nereden baksan 130gb sisteme ayrılmış. Ps4 pro 860gb, Xbox one x ise 780gb kullanılabilir geliyormuş. Xboxb tarafinda gelişme var ama yeterli değ...
Yorumu gör »
keremec
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim