Anlık Bildirim

Xiaomi, 120W şarj teknolojisinin pile zarar vermediğini iddia ediyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi, geliştirdiği 120W şarj teknolojisinin akılllı telefon pillerine zarar vermediğini örneklerle açıkladı. Xiaomi 11T Pro bu teknoloji ile gelecek.

Xiaomi:120W şarj teknolojisi pile zarar vermiyor Tam Boyutta Gör

Yaklaşan Xiaomi 11T Pro akıllı telefonun 120W hızlı şarjı destekleyeceği zaten resmi olarak doğrulanmıştı. Verge, Çinli şirketin bir temsilcisiyle konuştu ve bu teknolojinin nasıl uygulandığını ve pili nasıl etkilediğini öğrendi.

Xiaomi'nin uluslararası halkla ilişkiler departmanı başkanı Daniel Desyarle, HyperCharge hızlı şarj teknolojisiyle ilgili soruları yanıtladı ve 11T Pro'nun çift hücreli bir pil tasarımı kullanacağını söyledi. Bu çözümü, bir arabadaki iki bağımsız benzin deposunun aynı anda doldurulmasına benzetti. Böylece, bir kanal üzerinden oldukça yavaş şarj etmek yerine, aynı anda birkaç kanaldan enerji sağlanarak pilin hızlı bir şekilde doldurulması mümkün oluyor.

Tek dezavantajı şarj aletinin büyük olması

Ayrıca bu kadar hızlı şarj kullanmanın pilin daha fazla aşınmasına neden olmadığını söyledi. Bu amaçla, şirket çok sayıda test gerçekleştirdi ve 120W'lık bir adaptör kullanıldığında, 800 şarj döngüsünden sonra pilin orijinal kapasitesinin %80'ini koruduğundan emin oldu. Daha yavaş şarj cihazlarının kullanılmasının durumu iyileştirip iyileştirmeyeceği sorulduğunda Daniel, farkın çok az olacağını belirtti.

Xiaomi:120W şarj teknolojisi pile zarar vermiyor Tam Boyutta Gör

Xiaomi yöneticisi, akıllı telefonunuzu bir gecede şarj edecekseniz, bu durumda daha az güçlü bir adaptör kullanmanın mantıklı olduğunu da itiraf ediyor. Ona göre, kullanıcıların yüzleşmesi gereken tek gerçek, şarj cihazının biraz daha büyük boyutu.

Xiaomi'nin bir akıllı telefonu 8 dakikada tamamen şarj edebilen 200W hızlı şarjı zaten tanıttığını belirtmekte fayda var. Bir şirket temsilcisi, bu teknolojinin testlerinin devam ettiğini, dolayısıyla henüz ticari kullanıma hazır olmadığını kaydetti. Aynı şekilde Mi Air Charge (kablosuz) ile ilgili soruyu da harika bir konsept şeklinde yanıtladı.

Xiaomi 11T Pro'nun sunumunun 15 Eylül'de gerçekleşeceğini de hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12592 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, Xiaomi 11T Pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim