Anlık Bildirim

Xiaomi 13, Snapdragon 8 Gen 2 kullanan ilk telefon olacak

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, yeni amiral gemisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Xiaomi 13'ün Snapdragon 8 Gen 2 kullanan ilk telefon olacağı aktarılıyor.
Xiaomi 13, Snapdragon 8 Gen 2 kullanan ilk telefon olacak Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz ay Xiaomi 12S serisini tanıtan firmanın odağında yeni amiral gemisi Xiaomi 13 bulunuyor. Son bilgilere göre Xiaomi 13, Qualcomm'un en yeni mobil yonga tasarımını kullanacak.

Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 1 modeli ısınma ve verimlilik konusunda tepki çekmişti. Firma bu sorunları çözmek için Snapdragon 8+ Gen 1 ile hızlıca piyasaya çıkmıştı fakat çekimser yaklaşım bu yongada da sürmüştü. Dolayısıyla Snapdragon 8 Gen 2'ye yoğunlaşan Qualcomm, yonganın çıkış tarihi olarak Kasım ayını işaret etmişti.

Xiaomi 13 çıkış tarihi

Qualcomm'un 14-17 Kasım arasında düzenleyeceği etkinlikte tanıtılacak olan Snapdragon 8 Gen 2, ilk olarak Xiaomi 13'te kullanılacak. Leica ile olan iş birliğin devam etmesinin beklendiği cihazın Kasım ayı içerisinde tanıtılması ön görülüyor.

Snapdragon 8 Gen 2 özellikleri

Xiaomi 13, Snapdragon 8 Gen 2 kullanan ilk telefon olacak Tam Boyutta Gör

Snapdragon 8 Gen 2 tarafına dönecek olursak; TSMC'nin 4nm işlem sürecinde üretilen yongada, 8 çekirdekli (1+2+2+3) bir kurulum göreceğiz. Bir Cortex-X3 çekirdeği, iki Cortex-A720 çekirdeği, iki A710 çekirdeği ve üç A510 çekirdeğinin bulunduğu yapılandırma önceki yongaya göre minimum %10 performans artışı sunacak. Asıl ilerlemenin ise enerji verimliliği tarafında olması bekleniyor. Adreno 740 GPU'sunun bulunduğu yonga da enerji verimliliğiyle dikkat çekecek olan Snapdragon X70 5G modemi bulunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim