Anlık Bildirim

5G Android dünyasında Çin hakimiyeti

Çinli akıllı telefon üreticileri 5G alanını adeta işgal etmiş durumda. LG, Sony, Motorola gibi markaların çekilmesi, zayıflaması ya da satılması gibi etkenlerle birlikte artık lider Çin.

5G hâkimi Çin Tam Boyutta Gör

Çok daha hızlı bağlantılara imkân tanıyan 5G altyapıları henüz yaygınlaşabilmiş değil ancak şimdiden akıllı telefon tarafında kendi segmentini oluşturmaya başladı. Bu segmentte rekabet oldukça sıcak. 

5G dediğimizde Çin

Çin’in özellikle Huawei başta olmak üzere 5G teknolojilerine yatırımı daha eskiye dayanıyor ve Çinli firmalar bu teknolojiyi çok hızlı benimsedi. Stratejilerini de buna göre belirledi. Şimdi bunun meyvelerini topluyor. 

Yılın ikinci çeyrek pazar araştırmasına göre 5G Android telefon segmentinde Xiaomi 24.3 milyon satış yaparak yüzde 26 ile liderliği göğüslemiş durumda. Vivo markası 17.5 milyon satış ile yüzde 18.5 paya sahip. Oppo ise 16.9 milyon satış ile yüzde 17.9 payda bulunuyor. 

Listenin devamında Honor, Hawei, realme, OnePlus, Lenovo ve ZTE markaları mevcut. Yani devasa bir Çin hakimiyeti bulunuyor. Sadece Samsung 15.6 milyon satış ile yüzde 16.5 paya sahip olmayı başarmış. Yani Çin toplamda yüzde 80 gibi bir paya sahip. 

Özele bakacak olursak BBK Holding yüzde 40 civarı payı elinde tutuyor. Xiaomi ise toplamda yüzde 32 civarında bir payı elde etmiş. Önümüzdeki dönemde bu farkın giderek açılacağını söyleyebiliriz zira Samsung haricinde zaten Android pazarında Çin harici oyuncu kalmadı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim