Anlık Bildirim

Xiaomi'nin son güncellemesi telefonları bozuyor: Güncellemeyin!

Xiaomi'nin son paylaştığı MIUI güncellemesinin, akıllı telefonları bozduğu ortaya çıktı. Şirket, gelen şikayetlerin ardından güncellemenin dağıtımını durdurdu. İşte detaylar...
Xiaomi'nin son güncellemesi telefonları bozuyor: Güncellemeyin! Tam Boyutta Gör
Her yıl yeni bir Android&iOS versiyonuyla karşımıza çıkan akıllı telefonlar, sürekli olarak güncellenmeye devam ediyor. Bu noktada MIUI sistemini geride bırakarak HyperOS'a geçiş yapan Xiaomi, çalışmalarına hız vermiş durumda. Ancak MIUI cihazlar için paylaşılan yeni bir güncelleme, bazı büyük sorunları beraberinde getirdi. Birçok ülkeden kullanıcı, güncellemenin telefonları ''bozduğunu'' ve kullanılamaz hale getirdiğini söylüyor. Xiaomi ise, güncellemeyi durdurdu.

Xiaomi'nin son güncellemesi, telefonları bozuyor

Aktarıldığı kadarıyla artan şikayetlerin ardından Xiaomi, güncellemenin dağıtımını geçici olarak durdurmak zorunda kaldı. Hatta X üzerinden yapılan resmi açıklamada, Güncellemenin bootloop'a neden olduğu (yeniden başlatma döngüsü) ve etkilenen kullanıcıların en yakın destek kanalından yardım almaları tavsiye ediliyor. 

Güncellemenin dağıtımı durdu

Xiaomi'nin açıklamalarına göre yeni sorun, Sistem Kullanıcı Arayüzü Eklentisi adı verilen sistem uygulamasındaki bir güncellemeden kaynaklı. Bu sırada HyperOS çalıştıran cihazlar için tasarlanan bu uygulamanın, yanlışlıkla MIUI telefonlara gönderildiği belirtildi. Bu da akıllı telefonların sürekli olarak yeniden başlatılmasına yani bozulmasına gelmesine neden oluyor. 

Xiaomi, kesin rakamları paylaşmamış olsa da, sorunun ''az sayıda'' Xiaomi cihazı etkilediğini söylüyor. Yani tüm modellerin güncellemeden kaynaklı sorunu yaşamadığını söyleyebiliriz. Ayrıca bu olay, Xiaomi'nin yazılım güncellemelerinde karşılaştığı ilk sorun değil. Dolayısıyla telefonunuzdaki otomatik güncellemeleri, benzer tehlikelere karşı devre dışı bırakabilirsiniz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4615 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, Xiaomi MIUI ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim