Anlık Bildirim

Xiaomi istikrarlı büyümesini sürdürdü

Xiaomi üçüncü çeyrekte net kârını yüzde 87 gibi rekor bir büyümeye sokarken gerek internet hizmetleri gerekse de IoT bağlantılı cihaz sayısında rekor kırdı.     

Xiaomi üçüncü çeyrek Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon pazarının yıldız ismi Xiaomi her alanda büyümesini sürdürüyor. Çin’de televizyon pazarının lideri olan firma aktif kullanıcı sayısı açısından da önemli bir mesafe kat etti. 

Xiaomi son çeyrek gelirleri

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde toplam gelir 78 milyar yuan ile yüzde 8 artış gösterdi. Net kâr ise 5.2 milyar yuan ile yıllık yüzde 87.4 gibi rekor bir artış gösterdi. Xiaomi'nin Çin dışındaki pazarlardan elde ettiği gelir, 2021'in üçüncü çeyreğinde 40,9 milyar yuana ulaştı ve toplam gelirin yüzde 52,4'ünü oluşturdu. 

22 Kasım 2021 itibariyle Xiaomi'nin dünya genelinde 30 günlük MIUI aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu aşarak önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Çin'deki aylık aktif kullanıcı sayısı ise yıllık yüzde 16,4 artışla 127,3 milyon oldu. Eylül ayında Xiaomi akıllı TV ve Xiaomi Box kullanıcı sayısı yıllık yüzde 33 arttı. 30 Eylül 2021 itibarıyla ücretli TV abone sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13,5 artışla 4,7 milyona ulaştı.

Xiaomi'nin oyun geliri, yüksek kaliteli yeni oyunların güçlü performansı ile premium ve oyun akıllı telefonları tarafından yönlendirilen kullanıcı başına daha yüksek oyun ortalama geliri ("ARPU") sayesinde yıllık yüzde 25 artarak 1 milyar yuana ulaştı. Xiaomi'nin diğer katma değerli hizmetlerden elde ettiği gelir, üçüncü çeyrekte 1,6 milyar yuan oldu. 

Xiaomi Tam Boyutta Gör

Üçüncü çeyrekte, ana bileşenlerin tedarikinde yaşanan sıkıntılara rağmen grubun dünya genelinde akıllı telefon satışları 43,9 milyona ulaştı. Canalys'e göre grup, üçüncü çeyrekte akıllı telefon satışlarındaki yüzde 13,5 pazar payıyla 3. sırada yer aldı. Çin'de 3.000 yuan veya üzeri, yurtdışı pazarlarda 300 euro veya eşdeğeri olan Xiaomi akıllı telefonların dünya genelinde satışları 18 milyona ulaşarak toplam satışların yüzde 12'sinden fazlasını oluşturdu.

Televizyon tarafında toplam satış 3 milyona ulaştı. Gelirler ise yüzde 19.5 büyüdü. Toplam Nesnelerin İnterneti cihazı sayısı 400 milyon olurken MIJIA kullanıcı sayısı da 60 milyona dayandı. 5 veya daha fazla MIJIA cihazı sahibi olan kullanıcı sayısı da 8 milyon oldu.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim