Anlık Bildirim

Xiaomi SU7'nin fiyatıyla ilgili ilk resmi açıklama geldi

Xiaomi CEO'su Lei Jun, şirketin önümüzdeki Perşembe günü satışa sunacağı ilk elektrikli otomobille ilgili önemli bir açıklama yaptı. Deneyimli yönetici ilk kez fiyat bilgisi verdi.
Xiaomi SU7'nin fiyatıyla ilgili ilk resmi açıklama geldi Tam Boyutta Gör
Çinli teknoloji devi Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'nin prömiyerini yapmaya hazırlanıyor. Şirket CEO'su Lei Jun, merakla beklenen aracın fiyatının 500.000 yuan'ın (69.330 dolar) altında olacağını açıkladı. Böylelikle fiyat aralığının üst sınırını öğrenmiş olduk. Kesin fiyat lansmanın gerçekleştirileceği Perşembe günü duyurulacak.

Daha önce SU7'nin tüm donanım seviyelerini gösteren bir tablo internete düşmüştü. Söz konusu çizelgeye göre, arabanın baz versiyonu 219.000 yuan'a (30.370 dolar) satılacak. Bu da SU7'yi pazardaki diğer elektrikli otomobillere kıyasla oldukça rekabetçi bir konuma taşıyabilir. Tesla Model 3'ün Çin'de 245.900 yuan (34.100 dolar), Tesla Model S'in ise 698.900 yuan (96.900 dolar) başlangıç fiyatıyla satıldığını hatırlatalım.

Xiaomi SU7, ziyaretçiler ve otomobil yazarları tarafından incelenmesi için şirketin perakende mağazalarına getirildi. Aynı zamanda, Çin uygulama mağazalarında Xiaomi Car uygulaması da yayınlandı. Tüm bunlar, şirketin elektrikli otomobil sektörüne girmeye hazır olduğunu gösteriyor.

Xiaomi SU7'nin fiyatıyla ilgili ilk resmi açıklama geldi Tam Boyutta Gör
Giriş kısmında da belirttiğimiz gibi 28 Mart Perşembe günü şirket, resmi fiyatları açıklayacak ve SU7'yi satışa çıkaracak. Elektrikli otomobil aşağıda detaylarına yer verdiğimiz iki versiyon şeklinde sunulacak:
  • SU7: Arkadan itişli, 299 beygir güç, 0-100 km/s hızlanma 5.28 saniye, 668 km menzil
  • SU7 Max: Dört tekerlekten çekişli, 673 beygir güç, 0-100 km/s hızlanma 2.78 saniye, 800 km menzil

Xiaomi SU7'nin fiyatıyla ilgili ilk resmi açıklama geldi Tam Boyutta Gör

Yeni bir rekabet dalgası yaratabilir

Xiaomi, önümüzdeki on yıl içinde otomotiv endüstrisine 10 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Şirketin otomotiv sektörüne girişi, azalan akıllı telefon talebine karşı ürün portföyünü çeşitlendirme stratejisine uygun bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Xiaomi SU7'nin fiyatıyla ilgili ilk resmi açıklama geldi Tam Boyutta Gör
SU7'nin piyasaya sürülmesi Xiaomi'nin yalnızca sürdürülebilir ulaşımdaki konumunu güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda elektrikli araç pazarında yeni bir rekabet dalgası oluşmasına katkı sağlayabilir. Marka tarihinde açılan yeni sayfanın nasıl bir etki yaratacağını hep birlikte göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim