Anlık Bildirim

Xiaomi ve Oppo, bu yıl kendi 5G yonga setlerini tanıtabilir

Akıllı telefon üreticileri Xiaomi ve Oppo, dışa bağımlılığı azaltarak maliyetleri düşürmek ve ABD yasaklarından korunmak için kendi yonga setleri üzerinde çalışmalara başladılar.

Xiaomi ve Oppo, bu yıl kendi 5G yonga setlerini tanıtabilir Tam Boyutta Gör

DigiTimes tarafından ilgili şirketlerin dahili çalışmalarındaki kaynaklara atıfta bulunan bir rapor, Çinli teknoloji devleri Xiaomi ve Oppo'nun yanı sıra yonga üreticisi Unisoc'un ileriye dönük olarak kendi 5G yonga setlerini üreteceğini ortaya çıkardı.

Huawei ile aynı kaderi paylaşmak istemiyorlar

ABD yasağı sonrasında küresel akıllı telefon sevkiyatları %40'ın üzerinde düşen Huawei, Çinli diğer akıllı telefon üreticilerine örnek teşkil ediyor. Huawei gibi ABD - Çin ticaret savaşının arasında kalmak istemeyen Xiaomi ve Oppo, erkenden tedbir almak istiyor.

Digitimes'a göre, iki Çinli teknoloji devi, bu yılın sonları veya 2022'nin başlarında kendi 5G yongalarını tanıtacaklar. Özel yonga setleri geliştirmede yonga üreticisi Unisoc da onlara katılacak. Kendi yongalarını tasarlayıp üretme konusunda ABD ve Çin arasındaki ticari savaşların yanı sıra şirketler, dışa bağımlılığı da minimuma indirmeyi amaçlıyorlar.

Apple ve Samsung gibi cihazlarında kendi yongalarını akıllı telefon üreticisi sayısı gittikçe artacak gibi görünüyor. Xiaomi ve Oppo'nun yanı sıra Google, gelecekteki Pixel telefonları için kod adı 'Whitechapel' olan kendi yonga setini geliştiriyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim