Anlık Bildirim

Xioami, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı: Gelirler ve kâr arttı

Xiaomi, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını yayınladı. Açıklanan verilere göre şirketin toplam geliri 9.92 milyar dolara yükseldi. Net kar ise %183 artarak 840 milyon dolar oldu.
Xioami, 2023 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı Tam Boyutta Gör
Xiaomi, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını yayınladı. Açıklanan verilere göre şirketin toplam geliri 9.92 milyar dolara yükseldi. Net kâr ise geçtiğimiz seneye oranla %183 artarak 840 milyon dolar oldu. Şirketin brüt kâr marjı %22.7 ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Firmanın kasasında ise 17.8 milyar dolar nakit bulunuyor.

Xiaomi bu süre zarfında Arge yatırımlarını da %22 oranında arttırarak 700 milyon dolar para harcadı. "İnsan, otomobil, ev" ekosistem stratejisini benimseyen firma bu amaçla 5000 mühendis ile yedi senelik çalışmanın ardından HyperOS işletim sistemini ortaya çıkardı.

Yeni tanıttığı Xiaomi 14 serisiyle kısa sürede 1 milyon satış rakamına ulaşan firmanın akıllı telefon bölümü %16.6 brüt kâr marjıyla rekor kırdı. Xiaomi, küresel akıllı telefon pazarında 13 çeyrek üstüste ilk üç sırada yer almayı başardı. Şirket, tüketici elektroniği segmentinde de gelirlerini tarihinin en yüksek seviyesi olan 2.8 milyar dolara yükseltti. IoT segmentinde 699 milyon bağlı IoT cihaza ulaşan Xiaomi'nin Mi Home uygulamasını aktif olarak kullanan kişi sayısı 84 milyona ulaştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim