Anlık Bildirim

TSMC tesislerinden bir iyi bir de kötü haber

Bir süredir yükselen COVID-19 rakamları ile mücadele etmek zorunda kalan TSMC tesisleri yaklaşan Bahar yağmurları ile sevindi. Yaz ayları biraz daha verimli geçebilir.

Yağmurlar başlıyor ama aktif vakalar da öyle Tam Boyutta Gör

Yonga üretiminin adeta kalbi haline gelen ve küresel çip krizinde de büyük rol oynayan TSMC bu sıralarda bir yandan kuraklık bir yandan da COVID-19 ile mücadele ediyor. Haberler karışık diyebiliriz. 

Neler olacağı belirsiz

Tayvan’da ay başından bu yana hızlı yükselen bir COVID-19 salgını var. Bugüne kadar çok başarılı bir şekilde salgını kontrol eden Tayvan’da günlük 600’lere kadar çıkan yeni vaka sayıları eleştiri konusu oldu. 

Varoş mahallelerinde kontrol varmış gibi gösterip aslında es geçildiği eleştirileri yapılan hükümet haliyle tedbirleri sıkılaştırdı ve bundan TSMC de etkileniyor. Yüz yüze görüşmelerin yasaklandığı tesislerde ikinci aktif vaka da bildirildi. 

Tesislerde vakaların artmaya başlaması haliyle tedbirlerin artması anlamına geliyor. Zaten grup olarak çalışıldığı için belirli bir verimin üzerine çıkılmadığı tesislerde artan vakalar sorun olacak gibi görünüyor. 

İyi haber ise kuraklığın kasıp kavurduğu ülkede Bahar yağmurlarının başlıyor olması. Kuraklığı belirli bir ölçüde azaltacağı tahmin edilen yağmurlar uzun soluklu olursa TSMC’nin üretim tarafında biraz daha elini rahatlatacak ancak bu süreçte pandemi ile mücadelenin de mesafe alması gerekiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim