Anlık Bildirim

Hindistan hassas hava tahminleri için yapay zekâ kullanacak

Ülkede fazla sayıda cana mal olan şiddetli hava olayları için Hindistan yapay zekâya başvuruyor. Hava olaylarının nokta atışı tahmini için özel bir merkez kurulacak.
Hindistan Tam Boyutta Gör
Küresel ısınma nedeniyle hava olaylarının daha şiddetli hale gelmesi, geleneksel meteoroloji yöntemlerinin ötesine geçilmesini zorunlu kılıyor. Hindistan hava tahminleri için yapay zekâ yöntemlerinden faydalanacak.

Hindistan yapay zekâ ile hava tahmini yapacak

Bu yıl aşırı yağmurların sebep olduğu sellerde Hindistan, 3000’den fazla vatandaşını kaybetti. Ayrıca 1.4 milyar nüfusu beslemek için pirinç, buğday ve şeker üretimi kritik öneme sahip. Bunların hepsi çok daha hassas ve dakik hava tahminlerine ihtiyaç duyuyor.

Normalde hava tahminleri için süper bilgisayar ve matematik modellemelerinden faydalanılıyordu ancak bu artık yeterli değil. Meteoroloji Departmanı bunun için yapay zekâdan faydalanacak.

Departman hali hazırda ısı dalgaları ve sıtma gibi hastalıklar için yapay zekâ yardımıyla halka açık uyarılar yayınlıyor. Yeni kurulacak tahmin merkezi bunun ötesinde yapay zekâ ile hassas hava tahminleri yaparak detaylı raporlar oluşturacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim