Anlık Bildirim

iPhone 14 periskop lensle gelebilir

Periskop kamera teknolojilerinin gelişmesi ile, akıllı telefonlarda fotoğraf kalitesi artıyor. Apple’ın yeni patenti, iPhonelara periskop lenslerin geleceğini gösteriyor.

Patently Apple sitesinin tespitine göre Apple, ABD Patent Ofisi’ne bir patent başvurusu yapmış. Patent başvurusu 2019'da yapılmış ancak yeni keşfedilmiş. Patentin başlığı “Folded camera” olarak geçiyor, yani katlanmış/bükülmüş kamera anlamına geliyor, bu da periskop kameralarda görülen bir sistem. Periskop kameralar, gelen görüntüyü direkt olarak yakalamak yerine, bükülmüş/katlanmış sensörlerle ana sensöre iletiyor. Standart optik yakınlaştırma için lenslerin boyutunun büyük olması gerekiyor. Periskop kamera sistemleri, akıllı telefonların içinde yatay olarak durarak gereken alanı ve kamera haznesinin derinliğini azaltıyor.

Apple, kendi periskop sistemini tasarladı

Apple’ın daha önce periskop kameralar üzerinde çalıştığını duymuştuk. Ancak başka firmaların patentlerini kullanmak istememesi nedeniyle çalışmaların tamamlanmadığı da raporlanmıştı. Görünüşe göre Apple, yeni bir sistem oluşturmuş ve patentini de almış. Apple’ın periskop kamera sistemi, iki prizmadan oluşuyor. Birinci prizma, gelen görüntüyü lenslerden geçirerek ikinci prizmaya yansıtıyor, ikinci prizma da görüntüyü sensöre yansıtıyor. Yeni bir sistem üretilmesi sayesinde Apple'ın, başka firmalarla patent anlaşması yapmadan periskop sistem kullanma şansı oluyor.

Yeni iPhonelar, gelişmiş yakınlaştırma ile gelecek Tam Boyutta Gör

 

2022 veya 2023’te kullanıcılarla buluşabilir

Her ne kadar patent başvurusu yapılalı uzun bir süre olmuş olsa da periskop sisteminin iPhone 13 serisinde kullanılması beklenmiyor. İlk periskop sistemini kullanan iPhoneların 2022 veya 2023’te geleceği öngörülüyor. Ming-Chi Kuo, ilk periskoplu iPhoneların 2023’te geleceğini söylüyor ancak başka kaynaklara göre 2022 iPhonelarının bazı modelleri periskop sistemi ile gelecek. Periskop sistemi iPhone 14 serisi için Pro modellere özgü olabilir, ancak iPhone 15 ile tüm seriye sunulabilir.

Yeni iPhonelar, gelişmiş yakınlaştırma ile gelecek Tam Boyutta Gör

Periskop teknolojisini kullanacak iPhoneların, en az 10x optik yakınlaştırma ile gelmesi bekleniyor. Periskop teknolojisinin, gelişmiş yakınlaştırma yetenekleri dışında daha yüksek çözünürlükte fotoğraf çekimi de sağlayacaktır. Periskop teknolojisi ve Apple’ın yazılım tarafındaki yetenekleri ile iPhonelar, mobil fotoğraf çekiminde yeni bir seviyeye ulaşacaktır.

Kaynakça https://www.macrumors.com/2021/07/13/iphone-periscope-camera-patent-granted/ https://www.pcmag.com/news/apple-granted-patent-for-iphone-folded-camera-periscope-lens Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim