Anlık Bildirim

Pixel 7 serisinde kullanılacak yeni nesil Tensor işlemcisi Samsung tarafından 4nm sürecinde üretilecek

Pixel 6 serisinde ilk kez kendi işlemcisini kullanan Google, yeni nesil işlemcisi için hazırlanıyor. Yeni nesil Tensor işlemcisi, 4nm fabrikasyon sürecinde üretilebilir.

Yeni nesil Tensor işlemcisi Samsung tarafından üretilecek Tam Boyutta Gör

Teknoloji firmalarının kendi işlemcilerini geliştirmesi gitgide yaygınlaşan bir durum olmaya başladı. Bu doğrultuda Pixel 6 serisi ilk kez kendi işlemcisini kullanan Google, Pixel 7 serisinde yeni nesil işlemcisini kullanacak. 2. Nesil Tensor işlemcisinden yeni bilgiler geldi.

Tensor yine Exynos izleri taşıyabilir

Pixel 6 serisinde Google, ilk kez kendi geliştirdiği Tensor işlemcisini kullanmıştı. Geçtiğimiz yıl, Tensor işlemcisinin Samsung tarafından geliştirilmiş bir Exynos işlemcisinin özelleştirilmiş bir versiyonu olduğuna dair kanıtlar bulunmuştu. Google’ın yeni nesil işlemcisinin de Samsung tarafından geliştirilmiş olabileceği iddia ediliyor.

Kore’li haber sitesi DDaily.co.kr tarafından gelen bilgilere göre Samsung, Google’ın yeni nesil Tensor işlemcisini üretecek. Ayrıca önceki nesildeki 5nm fabrikasyon sürecinden 4nm fabrikasyon sürecine geçilecek. Google ilk nesil Tensor işlemcisinde çift Cortex-X1 çekirdekleri ve Cortex-A76 çekirdekleri kullanmıştı. Bu sayede verimlilik konusunda büyük bir başarı elde eden Google, yeni nesil Tensor işlemcisinde nasıl bir seçim yapacak bilinmiyor ancak 2. Nesil Tensor işlemcisinin performans ve verimlilik yenilikleri getirmesi bekleniyor. Google’ın yeni nesil Tensor işlemcisi haziran ayında seri üretime geçecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim