Anlık Bildirim

Yeni nesil Volvo otomobiller LiDAR teknolojisiyle donatılacak

Volvo yeni nesil otomobillerini LiDAR ve algılama teknolojileri ile donatacağını resmen duyurdu. 2022'de başlayacak entegrasyon sayesinde Volvo'larla tam otonom otoyol sürüşü mümkün olacak.

Yeni nesil Volvo otomobiller LiDAR teknolojisiyle donatılacak Tam Boyutta Gör

Volvo, S90 ve XC90 gibi SPA2 platformunu temel alan araçlarında LiDAR ve algılama teknolojilerine yer vereceğini resmen duyurdu. Söz konusu donanım ilk olarak 2022 Volvo XC90 modeline entegre edilecek.

Volvo, yeni nesil araçlarına "tam kendi kendine sürüş" yeteneği kazandıracak LiDAR sensörünün tedariği konusunda Kaliforniya merkezli bir şirket olan Luminar ile anlaştı. SPA 2 tabanlı otomobillerin yazılımları otomatik olarak güncellenecek.

Yeni nesil Volvo otomobiller LiDAR teknolojisiyle donatılacak Tam Boyutta Gör

Tam otonom otoyol sürüşü mümkün olacak

Eğer müşteri bu opsiyonu tercih etmişse, bireysel coğrafi konumlar ve koşulların güvenliği doğrulandıktan sonra, tam otonom otoyol sürüşünü mümkün kılan Highway Pilot özelliği etkinleştirilecek.

Yeni nesil Volvo otomobiller LiDAR teknolojisiyle donatılacak Tam Boyutta Gör

Volvo Cars baş teknoloji sorumlusu Henrik Green konuyla ilgili açıklamasında “Otonom sürüş, sorumlu ve güvenli bir şekilde sunulduğunda tarihteki en hayat kurtarıcı teknolojilerden biri olma potansiyeline sahip. Gelecekteki otomobillerimize güvenli kararlar vermeleri için gerekli vizyonu sağlamak bu yönde önemli bir adımdır” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim