Anlık Bildirim

Sony oyunun senaryosuna göre ısınıp soğuyabilen PlayStation kontrolcüsü geliştirdi

Sony'nin patentlediği yeni bir teknoloji PlayStation oyun kumandaları için devrim niteliğinde bir özelliğin yolunu açabilir. Şirket oyundaki duruma göre sıcaklık değiştirebilen kontrolcü geliştirdi.
Yeni PlayStation kontrolcüleri oyuna göre sıcaklık değiştirebilir Tam Boyutta Gör
Sony gelecekteki PlayStation oyun kumandalarının dokunsal geri bildirimini geliştirecek yeni bir teknolojinin patentini aldı. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) veri tabanında keşfedilen patent, oyunun senaryosuna bağlı olarak sıcaklık değiştirebilen bir kontrolcüyü tarif ediyor.

Örneğin oyun çölde geçiyorsa veya elinize sıcak birşey aldığınızda kontrolcü ısınacak. Ya da tam tersi karakter soğuk bir suya girdiğinde veya kış koşullarında ilerlediğinde soğuyacak. Kullanıcıların kendini oyuna daha iyi kaptırmasını sağlayacak buluş Sony konsollarındaki oyunların gerçekçilik seviyesini artıracak.

Yeni PlayStation kontrolcüleri oyuna göre sıcaklık değiştirebilir

Nasıl mümkün olacak?

Patent açıklamasına göre Sony mühendisleri bunu mümkün kılabilmek için kumandanın tutma yerlerindeki plastiği, sıcaklığı hızla değiştirebilen jel benzeri bir malzeme ile değiştirdi. Fakat böyle bir özelliğin cihazın pil ömrünü olumsuz yönde etkileyebileceği düşünülüyor. Ayrıca kontrolcünün ısınması oyuncunun ellerinin terlemesine neden olabilir.

Sony'nin patentlediği bu teknolojiyle ilgili planları henüz bilinmiyor. Fakat şirket bu projeyi hayata geçirmek için ihtiyaç duyabileceği tüm kaynaklara sahip. Sonuç olarak söz konusu teknoloji birkaç yıl içinde oyun kumandalarında görülebileceği gibi, kağıt üzerinde ilginç bir fikir olarak da kalabilir. Bekleyip göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim