Anlık Bildirim

Yeni PS5 tasarımı 2022'de gelecek iddiası

Stok problemlerine çözüm olarak hazırlanan yeni PS5 tasarımının önümüzdeki yıl üretime gireceği belirtildi. Ancak yeni tasarımda değişiklikler yalnızca konsolun içinde olacak.

Yeni PS5 tasarımı 2022'de gelecek iddiası Tam Boyutta Gör

Sony'nin yeni nesil konsolu PS5'te stok sıkıntıları devam ediyor. Japon firma bu probleme farklı bir çözüm getirmek için kolları sıvamış durumda. DigiTimes'ta yer alan yeni habere göre PS5'in yeniden tasarlanmış versiyonu önümüzdeki yıl üretime girecek.

Kantan Games analisti Dr. Serkan Toto'nun bildirdiği haberde, yeni PS5'in AMD tarafından üretilecek olan 6nm CPU ile geleceği belirtilmiş.  Konsolun dış görünüşünde ise pek bir bir değişiklik beklenmiyor. Sony'nin yeni tasarımdaki amacının bir türlü bitmek bilmeyen stok problemlerini çözmek olduğu ve bu nedenle daha çok konsolun içine odaklanılacağı belirtilmiş.  

Sony, donanımda bazı değişiklikler yapılabileceğini söylemişti

Stok durumlarıyla ilgili geçtiğimiz ay resmi bir açıklama yapan Sony, PS5 tedarik problemlerinin şu anda içerisinde bulunduğumuz mali yıl içerisinde çözülmesini beklemediklerini söylemişti. Yatırımcılar toplantısında konuşan Sony CFO'su Hiroki Totoki, küresel ölçekte devam etmekte olan çip kriziyle daha iyi baş edebilmek için farklı çözüm yollarını değerlendirdiklerini belirtti. Hiroki Totoki, potansiyel planlar arasında PS5'in donanım tasarımında bazı değişiklikler yapmak gibi çözümler olduğunu da ifade etti.

PS5 Slim veya PS5 Pro tarafında ise en azından birkaç yıl daha pek bir şey beklememek gerek. Sony daha önce PS4'ün ilk yıllarında da bazı küçük tasarım değişiklikleri yapmıştı ancak PS4 Slim ve PS4 Pro'nun çıkışı 2016'nın sonlarında gerçekleşti. PS5 için de en azından 2023'ün sonlarına kadar büyük bir tasarım değişikliği beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12411 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, PS 5 ve
3 etiket daha ps5 ps5 stok Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim