Anlık Bildirim

Yeni geliştirilen transistör teknolojisi işlemci sektörünü değiştirebilir

Yarı iletken sektörünün en önemli yapı taşlarından biri olan transistör teknolojisi hakkında yeni yatırımlar devam ediyor. Yeni ortaya çıkan bir atılım, işlemci sektöründe büyük gelişim sağlayabilir.

Yeni transistör teknolojisi, işlemci sektöründe fark yaratabilir Tam Boyutta Gör

Elektronik devrelerde yer alan küçük devre akımlarını ve gerilimleri kontrol edebilen transistörler, yarı iletken sektörünün en önemli parçalarından birini oluşturuyor. Viyana teknoloji Üniversitesi’nden araştırmacılar, işlemci sektörünü değiştirebilecek yeni birteknoloji geliştirdi.

Yarı iletken sektöründe fark yaratabilir

Transistörün çalışma sürecinde daha fazla esneklik kazanması için atom numarası 32 olan germanyum elementini kullanan araştırmacılar, uyarlanabilir bir transistör geliştirmeyi başardı. Bununla birlikte yeni tasarım transistöre herhangi bir zamanda tam olarak ihtiyaç duyduğu özellikleri verebilen bir serbestlik katacak.

Araştırma ekibinden Dr. Masiar Sistani, son derece temiz ve yüksek kaliteli arayüzler ile germaniyumdan yapılmış oldukça ince bir kabloya iki elektrot bağladıklarını söylüyor. Germanyum ile metal arasındaki arayüzlere yerleştirilen daha fazla kontrol elektrodunun yeni teknolojinin belirleyici unsuru olduğunu dile getiren Sistani, yeni teknolojinin gelecekteki çiplere dahil edilebiceğini düşünüyor.

Ekibin diğer bir üyesi olan Prof. Walter Weber, daha önce 160 transistör gerektiren aritmetik bir işlemin yeni teknoloji sayesinde sadece 24 transistör gerektireceğini söylüyor. Bununla birlikte yeni tasarımın işlemci sektöründe büyük bir değişim yaratabileceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim