Anlık Bildirim

Yerli robot Mini Ada internette satışa çıktı: İşte fiyatı

Akınrobotics tarafından geliştirilen yerli insansı robot Mini Ada, e-ticaret sitelerinde 155 bin TL'ye satışa sunuldu. Mini Ada'nın özellikleri haberimizde.

Yerli robot Mini Ada internette satışa çıktı: İşte fiyatı Tam Boyutta Gör

Konya merkezli robotik firması Akınrobotics tarafından geliştirilen Mini Ada, e-ticaret sitelerinde satışa sunuldu. Doğrudan Akınrobotics tarafından satılan robotun fiyatı yaklaşık 155 bin TL olarak belirlenmiş.

Mini Ada, bugüne kadar Akınrobotics’in kendi sitesinden ön talep usulü ile kurumsal firmalara satılıyordu. Artık dileyen herkes Mini Ada’ya sahip olabilecek. Hepsiburada, GittiGidiyor, Trendyol ve Çiçeksepeti’de satın alabilirsiniz.

Mini Ada her ne kadar adı mini olsa da fiyatıyla sıfır arabalardan pahalı fiyata satılıyor. Mini Ada şu an Türkiye’de satılan en pahalı robot oldu. Mini Ada benzeri insansı robotların yurt dışı fiyatları 10 bin dolardan başlıyor 80 bin dolara kadar ulaşıyor.

Mini Ada özellikleri

Mini Ada, insana benzer görünüşü ve hareketli el-kol eklemleriyle dikkat çekiyor. Fuarlarda, açılışlarda, kutlama organizasyonlarında, mağazalarda, marketlerde, eğitimde, alışveriş merkezlerinde, havaalanlarında ve otellerde kullanılabilir.

4 ayrı dili algılayabilen Mini Ada, rehber veya tanıtım amacıyla kullanılabilir. Otellerde, fuarlarda, danışma görevlisi olarak görev yapabilir. Anlık hava durumu, kur bilgisi, saat, tarih bilgisini kullanıcıya sesli veya görsel olarak aktarıyor. Yüz tanıma ve barkod okuyucu özellikleri sayesinde Mini Ada’yı bilet, barkod ve davetiye okuma görevi için kullanabilirsiniz. Mini Ada’yı ilginç kılan diğer özelliği ise Türkiye’ye özgü oyun havalarını oynayabilmesi. Etkinliklerde Mini Ada’yı oyun havası oynatarak ziyaretçilere eğlenceli deneyim yaşatabilirsiniz.

Görüntü işleme teknolojisi ile insanları ve nesneleri tanır. Belirli büyüklüğün üzerinde standart fontlarla yazılmış kelimeleri okuyabilir. Kafasında bulunan stereo vision sensörler aracılığıyla derinliği algılayarak nesneyle arasındaki farkı hesaplar. QR Kod okuyucu ile ürün, yer ve ödeme bilgilerine erişebilir. Üzerindeki 2 adet LIDAR sensör sayesinde bulunduğu ortamı analiz eder ve otonom olarak gezinebilir. Hareket için outrunner motordan oluşan 2 adet teker mekanizması kullanılıyor. 360 derece serbest dönebiliyor ve 50 m/dk hızda yürüyebiliyor. Çarpmalara ve düşmelere karşı alt bölümde çeşitli sensörleri bulunuyor.

6 adet gürültü algılayan mikrofon ve 2 adet normal mikrofon ile dışarıdan gelen 4 farklı dildeki soruları anlık olarak algılayabilir. Yapay zeka aracılığıyla yanıtlayabilir.

Gövdesine entegre 10,1 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran aracılığıyla insanlarla görsel olarak etkileşime geçerek yazı, resim, fotoğraf gibi içerikler gösterebilir.

3 eksenli kol yapısı ile esnek bir şekilde yukarıya, aşağıya, yana ve geriye doğru kollarını hareket ettirebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9027 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim