Anlık Bildirim

YouTube 40 milyon aktif oyun kanalına ulaştı

Oyun yayıncılığı alanında önemli yatırımlar yapan YouTube en verimli yılını yaşıyor. 40 milyondan fazla aktif oyuncu kanalı ve 100 milyar saat yayın süresi bunun en büyük göstergesi.

YouTube 40 milyon aktif oyun kanalına ulaştı Tam Boyutta Gör

Oyun yayıncılığı alanında Twitch’in karşısına kendi özel bölümü ile çıkan YouTube bu yılı büyüme ile kapatıyor. Pandemi döneminde eve kapanmanın da etkisiyle YouTube oyun kanalları önemli bir gelişme gösterdi.

En önemli yıl oldu

YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl sonunda aktif oyun yayını yapan kanalların sayısı 40 milyonu geride bıraktı. Bu kanalların 80 bini 100 bin üzerinde aboneye sahip. 1000 kanalda 5 milyon aboneye ulaşılırken 350 kanalda da 10 milyon abone sayısı elde edilmiş.

Oyun yayınlarının büyük ilgi görmesi kullanıcıları da çekiyor. Geçen yıl en az bir oyun videosu yükleyen kullanıcı sayısı 35 milyon olarak gerçekleşmiş. Bu yıl video canlı yayınlarının 10 milyar saati, toplam oyun yayınlarının ise 100 milyar saati geçtiği belirtiliyor.

YouTube 40 milyon aktif oyun kanalına ulaştı Tam Boyutta Gör

YouTube üzerinde en fazla yayın yapılan oyun açık ara Minecraft olmuş. Oyun toplamda 201 milyar izleme sayısına sahip. Roblox ise 75 milyar izlenme sayısı ile onu izliyor. Yine canlı yayın anlamında Minecraft lider iken Garena Free Fire arkasında. Yayıncı tarafında ise FGTeeV, Jelly ve Flamingo ilk üçte.

Önümüzdeki dönemde oyun yayıncılığının hız kesmeden büyümesi bekleniyor. YouTube yaptığı özel anlaşmalar, etkinlikler ve en önemlisi gelir paylaşımı sistemi ile bu büyümeden en fazla faydayı sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim