Anlık Bildirim

Ekran kartlarında 600W dönemi başlıyor

Nvidia Lovelace ve AMD RDNA 3 grafik mimarileri ile birlikte 600W seviyesine kadar çıkan güç bağlantıları da gelecek. PCIe 5.0 tabanlı güç bağlantıları yolda.

600W enerji bağlantısı Tam Boyutta Gör

Ekran kartları bugün çok ileri teknolojilere ulaşmış olsa da iş enerji verimliliğine geldiği zaman aynı şeyleri söyleyemiyoruz. 450W seviyesine kadar çıkan ısıl tasarım gücü haliyle küresel ısınmaya ve yüksek enerji tüketimine belirli bir çapta katkı yapıyor. Kısa vadede bunun önüne geçmek de mümkün değil. 

12VHPWR güç bağlantısı nedir?

Hali hazırda ekran kartlarında 8 pine kadar güç bağlantısı yaygın olarak kullanılırken bazı modellerde 12 pin görüyoruz. En yüksek seviyede ise 450W tüketim sağlanıyor. Nvidia Lovelace ve AMD RDNA 3 ile bu seviye de yeterli olmayacak. 

PCIe SIG konsorsiyumunun hazırladığı yeni şemalara göre PCIe 5.0 tabanlı 12VHPWR güç bağlantıları ile 600W enerji aktarımı mümkün hale geliyor. 55 amper ile pik seviye olarak ise 662W elde ediliyor. 

Şemada 12 güç kontağının yanı sıra alt tarafta da 4 küçük sinyal kontağı görünüyor. 12VHPWR sadece PCIe 5.0 ile uyumlu olduğu için geriye dönük kullanmak mümkün olmayacak. PCIe 5.0 tabanlı 12VHPWR güç bağlantılarının gelecek yıl yeni nesil Nvidia ve AMD ekran kartları ile kullanıma sunulması bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9607 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pcie 5.0, 12VHPWR ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim