Anlık Bildirim

 

Coachella Müzik ve Sanat Festivali’ne katılan kişilerin akıllı telefonlarını çalmak adına çadır çadır dolaşan bir hırsız, güvenlik güçlerinin ve katılımcıların yardımıyla onlarca telefonla birlikte yakalandı. Festival alanının güvenliğini sağlamak amacıyla Instagram ve Reddit gibi sosyal paylaşım platformlarını sık sık kontrol eden güvenlik güçleri, bazı katılımcıların telefonlarının kaybolduğu ile ilgili paylaşımlar yaptığını fark etmesinin ardından hırsızı yakalamak için çalışmalara başladı ve telefonu çalınan kişilerle iş birliği yaptı. Talihsiz katılımcılar, telefonlarını bulmak adına Apple’ın “Find My iPhone” özelliğini kullandılar ve kısa bir süre sonra tüm okların tek bir kişiyi işaret ettiği anlaşıldı: Ronaldo De Jesus Henao.

İhbar edilmesinin ardından polisler tarafından yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan arama sonucunda çantasında tam 130 akıllı telefon bulundu. Birçok cihaz sahibine geri iade edildi ve o sırada sahibi bulunamayan cihazlar da Coachella’nın kayıp eşya bürosuna bırakıldı. 36 yaşındaki Henao ise hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Polis, Coachella Müzik ve Sanat Festivali’ne veya benzer etkinliklere katılan kişileri değerli eşyalarına dikkat etmeleri konusunda uyardı ve telefonlarını arka ceplerine değil, ön ceplerine koymaları gerektiğinin altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim