Anlık Bildirim

Facebook'ta yine veri sızıntısı: Bu kez etkilenen 178 milyon kullanıcı

Geçtiğimiz Nisan ayında ortaya çıkan ve 533 milyon kullanıcının etkilendiği belirtilen sızıntının ardından bu kez de yine aynı sebepten ötürü 178 milyon kullanıcının verilerinin sızdırıldığı anlaşıldı

178 milyon Facebook kullanıcısının bilgileri ele geçirildi

Sosyal medya platformu Facebook, bir Messenger özelliğini kötüye kullanarak yaklaşık 178 milyon kullanıcının temel profil bilgilerini ve telefon numaralarını çaldığı ve daha sonra bunları bir forumda satışa çıkardığı iddialarıyla Ukraynalı Alexander Alexandrovich Solonchenko'ya dava açtı.

Bu ilk değil

Facebook, Solonchenko'nun Ocak 2018 ile Eylül 2019 arasında Android cihazları taklit eden otomatik bir araç kullanarak Messenger'ın 2019 yılında sonlandırdığı rehber aktarma özelliğinden yararlandığını ve erişim izni olmayan verilere erişmeye çalışarak Facebook'un hizmet şartlarını ihlal ettiğini söyledi.

Şirket avukatlarına göre yaklaşık 178 milyon Facebook kullanıcısının bilgileri Solonchenko tarafından Raid Forums'ta 2020 yılında satışa çıkarıldı ve 2021 yılında satmaya başladı. Facebook ayrıca Solonchenko'nun forum profilde yaptıkları araştırma sonucunda daha önce de Ukrayna'da bir bankanın kullanıcılarının verilerini ele geçirerek satışa çıkardığını belirtti.

Sosyal medya platformu, Solonchenko'nun ele geçirdiği verileri satmasını engelleyen ihtiyati tedbirler konulması ve miktarı açıklanmayan bir tazminat talebinde bulundu.

Bu yıl Nisan ayında ortaya çıkan başka bir olayda yine aynı özellik kullanılarak 533 milyon kullanıcının bilgilerine ulaşıldığı açıklanmıştı. Ülkemizden de yaklaşık 19 milyon kullanıcın bilgilerinin ele geçirildiği öne sürülmüştü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim