Anlık Bildirim

2024 engelli araç limiti belli oldu! İşte ÖTV muafiyetinde güncel üst limit

2024 yılında geçerli olacak engelli araç limiti kısa bir süre önce belli. Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre ÖTV muafiyetinde güncel üst limit resmen açıklandı.
2024 engelli araç limiti belli oldu! ÖTV muafiyetinde üst limit Tam Boyutta Gör
Yeni yıla giriş ile birlikte vergilerde de değişiklikler arka arkaya gerçekleşiyor. Yeniden değerlendirme oranının belirlenmesi sonrasında 2024 yılına ait vergilerde önemli miktarda yükselmeler yaşandı. Bununla birlikte kısa bir süre önce 2024 yılı için engelli taşıt alımında yararlanabilecekleri istisna tutarında da güncellemeye gidildi. ÖTV muafiyetinde üst limit artırıldı.

2024 engelli araç limiti

2024 engelli araç limiti belli oldu! ÖTV muafiyetinde üst limit Tam Boyutta Gör
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan “Özel Tüketim Vergisi (Iı) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile birlikte engelliler için ÖTV'siz otomobil limiti Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yayınlanan tebliğ ile birlikte engelliler için ÖTV muafiyetli otomobil limiti yüzde 58,46 (yeniden değerleme oranı) artarak 1 milyon 591 bin 200 TL'ye çıktı. Önceki limit ise 1.004.200 TL’ydi. Alınan karar ile birlikte yeni limit 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. ÖTV muafiyetli araç hakkı yüzde 90 ve üzerinde engeli bulunan vatandaşlar için geçerli oluyor. Bu kişiler motor hacmi 1.6 litreyi geçmeyen sıfır otomobilleri belirlenen üst limite kadar satın alabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33067 kez okundu.
16 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
engelli, vergi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim