Anlık Bildirim

3DMark Storage Benchmark depolamanızı test edecek

3DMark benchmark ekibi oyunlarda SSD sürücülerin nasıl performans gösterdiğini ölçebilmek adına yeni bir araç geliştirdi. 3DMark Storage Benchmark satışa sunuldu. 

3DMark Storage Benchmark Tam Boyutta Gör

Özellikle yeni nesil konsollar ile birlikte SSD teknolojilerinin yükleme hızlarını nasıl etkilediğini net bir şekilde görmüş olduk. Haliyle bir süredir oyuncu kitlesinin SSD teknolojilerine geçişini görüyoruz. 3DMark bu bakımdan SSD sürücülerin performansını ölçmeye karar verdi. 

3DMark Storage Benchmark neler sunuyor?

3DMark Storage Benchmark adıyla hizmete sunulan yeni benchmark yazılımı sentetik iş yüklerini ölçmek yerine gerçek dünya oyun performansına odaklanıyor. Böylece mevcut ölçme yöntemlerinin eksiklerini kapatıyor. 

Yeni araç oyunlar esnasında girdi ve çıktı izlerini takip etmek, saf bant genişliği, ortalama erişim süresi gibi değerleri izleyerek çalışıyor. Elde edilen veriler SSD performansı ile ilgili net bilgileri veriyor. 

Testlerde Intel Optane SSD 900P modeli 4200 puan alarak lider olmuş. Kullanılan yeni bellek teknolojileri testlerde kendisini gösteriyor. Samsung 980 PRO sürücüsü 2800 puana ulaşırken WD Black SN750 de 2000 puan alıyor. 

Elbette FPS değerlerinden bahsetmiyoruz. SSD daha çok yükleme hızlarını iyileştirmek için çalışıyor. Kullanılan işlemcinin darboğaz oluşturmadığı durumlarda SSD en iyi performansını veriyor. Bu noktada 3GHz 4 çekirdekli bir işlemci Steam tarafından tavsiye ediliyor. 3DMark Storage Benchmark aracı 2.99$ iken tam 3DMark testi de 29.99$. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim