Anlık Bildirim

Sağlık Bakanlığı’nın 4. doz aşı kararı açıklandı

Sağlık çalışanları ve öncelikli gruplar için 4. doz aşı randevuları açıldı. Karara göre 4. doz, 3. dozdan 21 gün sonrasına sağlık personeli ve 60 yaş üstüne tanımlanacak.

4. doz aşı kararı Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs aşısında 4. doz kararı açıklandı. Sağlık çalışanları ve öncelikli gruplar için 4. doz aşı randevuları açıldı. Karara göre 4. doz, 3. dozdan 21 gün sonrasına sağlık personeli ve 60 yaş üstüne tanımlanacak.

Öte yandan 15 yaş üstü herkes ve 12 yaş üstü kronik hastalığı olanlar da aşılanabilecek. Ayrıca PCR pozitifliği sonrası aşı uygulamasının 3 aydan 1 aya çekildiği de açıklanan bilgiler arasında.

Sağlık Bakanı Koca'dan 4. doz açıklaması

4. doz aşı kararı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün itibariyle 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur. Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türleri kabul edilmektedir. İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur"ifadelerini kullandı.

Kaynakça https://www.haberturk.com/son-dakika-haberi-saglik-bakanligindan-4-doz-asi-karari-3163590 https://www.haberturk.com/son-dakika-haberi-bakan-koca-dan-4-doz-aciklamasi-3163891 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10336 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, Sağlık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim