Anlık Bildirim

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan Huawei açıklaması

ABD ve Huawei arasındaki krizin çözülüp çözülmeyeceği konuşulurken bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan geldi. Pompeo, Huawei'yi neden yasaklamak zorunda olduklarını anlattı.
Huawei'nin bu ayın başlarında Cumhurbaşkanı Trump tarafından imzalanan bir yürütme emri uyarınca, artık hiçbir Amerikan şirketi ile iş yapmasına izin verilmiyor. Çinli teknoloji devi yasağın yakın gelecekte geri çekileceğini umarken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, kısıtlamaların telefon üreticisinin siber-casusluk için Pekin hükümeti tarafından kullanılmasının bir sonucu olduğunu açıkladı.

Çin hükümetine derinden bağlılar

Huawei'ye “Çin hükümetinin bir aracı” diyen Pompeo, Fox Business'a yaptığı açıkamalarda, Pekin'deki yetkililerin teknoloji şirketleri ile olan ilişkilerinin, ABD'de olanlarla karşılaştırıldığında tamamen farklı olduğunu belirtti ve: "Şirketlerimiz Amerika Birleşik Devletleri hükümeti ile işbirliği yapıyor. Yani, yasalarımıza uyuyorlar. Ancak hiçbir başkan bir Amerikan özel şirketini yönetmez. Çin'de bu çok farklı. Onlar sadece farklı bir kurallar dizisi altında faaliyet gösteriyorlar. Huawei, Çin hükümetinin bir aracı. Derinden bağlılar. Amerikalıların anlaması zor bir şey." ifadelerini kullandı.
Öte yandan Huawei, Çin hükümeti için casusluk yaptığı iddialarını net bir şekilde reddediyor. Yakın bir zamanda Huawei CEO'su Ren Zhengfei bir röportajında, ABD tarafından uygulanan bu yasağın, Huawei'nin Amerikalıların henüz geliştirmediği teknolojileri icat etmesinin bir sonucu olduğunu belirtmişti. Özellikle Huawei kullanıcılarının merak ve endişe ile takip ettiği bu gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı ise büyük bir soru işareti olmaya devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim