Anlık Bildirim

ASELSAN, Kazakistan ordusuna SARP silah sistemi satacak

ASELSAN, Kazakistan ordusu ile bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Şirket, Kazakistan ordusunun ihtiyaçları doğrultusunda ülkeye SARP silah sistemi satışı yapacak.

ASELSAN, Kazakistan ordusuna SARP silah sistemi satacak Tam Boyutta Gör

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde de bulunan SARP Uzaktan Kumandalı Otomatik Silah Sistemi için ASELSAN, 3 milyon 570 bin dolarlık sözleşme imzaladığını duyurdu. Kazakistan ordusunun ihtiyaçları ölçeğinde imzalanan sözleşmeye göre teslimatlar 2017 yılı içerisinde gerçekleştirilmiş olacak.

SARP sisteminin, üzerine yerleştirilerek teslim edileceği araçları ise Otokar’ın Savunma Sanayi araçları üreten departmanı üretecek. SARP sistemi kesinlik kazanmamış olsa da muhtemelen Cobra II araçlara monte edilerek gönderilecek.

 

SARP, farklı ihtiyaçlara göre silahlarla donatılarak uzaktan kontrol edilen bir otomatik silah. Sisteme eklenebilen silahlar arasında 12.7mm makinalı tüfek, 7.62mm makinalı tüfek ve 40mm otomatik bomba atar bulunuyor. Sistem sağa ve sola 360 derecelik dönüş açısıyla hareket edebiliyor. Gece ve gündüz görüş sistemleri ile desteklenen teknoloji, otomatik hedef takibi, mesafe ölçme gibi entegrasyonlara da sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6332 kez okundu.
30 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, kazakistan ve
3 etiket daha otokar sarp Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim