Anlık Bildirim

Altay tankı için harcanan para 1 milyar doları geçti

Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Altay tankının seri üretimi konusunda ilgi çekici açıklamalar yaptı. Geliştirilme sürecinde bir milyar dolar harcanan projeye dair detaylar yazımızda.

Altay tankı için harcanan para 1 milyar doları geçti Tam Boyutta Gör

Altay tankının üretimi konusunda revize edilmiş son teklifi Savunma Sanayi Müsteşarlığına gönderen Otokar hisseleri, müsteşarın değerlendirmede son aşamaya gelindiğini açıklamasının ardından hızlıca değer kazanmıştı. Bu açıklamanın ardından Koç Holding Başkanvekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Altay tankına ilişkin bir dizi açıklama yaptı.

Projeye ilişkin nihai cevabı beklediklerini belirten Koç, prototipinin üretimi ve projelendirme aşaması için 1 milyar dolar üzerinde para harcanan tankın seri üretimi için istekli olduklarını belirtiyor. Üretim onayının alınmasının ardından 5 yıl içinde 250 adet tankı teslim edecek olan Otokar, tankta kullanılacak güç grubu içinse Alman MTU firmasından temin edilecek motorları kullanacak.

Bugüne kadar Otokar imzasını taşıyan 30 binden fazla askeri aracın 30’a yakın ülkede görev yaptığını ve bu alanda tecrübeli olduklarını vurgulayan Ali Koç, 7 yıl gibi kısa bir sürede üretim safhasına getirilen proje için de umutlu olduğunu vurguluyor.

En İyi İhtimalle Haziran 2021 

Tasarımı tamamlanan ve 5 adet prototip üretilen tankın geliştirilmesinde Otokar, Aselsan, Roketsan, Makine Kimya Endüstrisi gibi önemli yeri kurumlar görev üstlendi. Tankın motorunun Alman üretimi olması konusundaki eleştirilere karşın da Türk Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TÜMOSAN) yetkilendirilmiş durumda. Albayrak Grubu’nu sahibi olduğu şirket, Altay tankı başta olmak üzere tüm yerli kara ve deniz platformlarında ihtiyaç duyulan güç grubunu milli olanaklarla üretmek için çalışıyor. 17 Mart 2015’te imzalanan sözleşme ile çalışmalara başlayan TÜMOSAN, Proje Uygulama Takvimini başlatmak için Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan  4 aylık ek süre talep etmiş ve 15 Aralık 2016 tarihine kadar süre uzatımı yapılmıştı. Bu da demek oluyor ki bir aksilik olmazsa prototip teslimi en iyi ihtimalle Haziran 2021’de olabilecek. Projenin süresi 54 ay.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15754 kez okundu.
59 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
altay tankı, otokar ve
2 etiket daha ali koç Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim