Anlık Bildirim

Android P eski uygulamaların çalışmasını engelleyecek

Google, güvenlik riski taşıyan ve modern telefonlara göre optimize edilmemiş Android 4.1 veya daha düşük sürümler için geliştirilen eski uygulamaların Android P'li cihazlarda çalışmasını engelleyecek.
Google Play Store'da yayınlanmasından bu yana ve muhtemelen yıllardır güncellenmeyen bir ton uygulama var. Geliştiricisi tarafından kaderine terk edilmiş uygulamalar bile hala Android'in çeşitli sürümlerinde çalışmaya devam edebiliyor. Ancak bu durum Android P ile değişecek.
Android Police tarafından yayınlanan bir rapora göre Google, Android P ile telefonlarda Android 4.1 veya daha düşük sürümler için geliştirilmiş uygulamaların çalışmasını engelleyecek. Bu da çok eski uygulamaları kullanmaya devam edenlerin, Android P sürümüne geçtikleri takdirde bunları kullanamayacakları anlamına geliyor.

Temel neden güvenlik ve optimizasyon

Bazı uygulamalar işlevsel olmasına rağmen güncellenmesi durumunda giderilebilecek bir takım güvenlik açıklarına sahip olabilirler. Dolayısıyla arama devinin bu kararı çok da mantıksız gibi görünmüyor. Bunun dışında eski uygulamaların özellik, kullanıcı arayüzü, çözünürlük vb. açısından modern telefonlar için optimize edilmemiş olması gibi bir durum da var.
Google bu kararında yalnız değil. Hatırlayacağınız üzere Apple da bir süre önce, geliştiricilere iTunes App Store'da yer alan uygulamalarını 64-bit olarak güncelleme zorunluluğu getirmişti. Android P'nin şu anda ilk geliştirici önizleme sürümü yayınlanmış durumda. Yeni nesil mobil işletim sisteminin önümüzdeki aylarda genel kullanıma sunulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6534 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cihaz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim