Anlık Bildirim

Apple'a iPhone ekranı üreten Sharp, Vietnam'da fabrika kuracak

Apple'ın tedarikçilerinden Sharp, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı nedeniyle Vietnam'da fabrika kuracağını açıkladı. Şirket yeni fabrikasında iPhone modelleri için LCD ekran üretecek.
Apple'ın önemli tedarikçilerinden biri olan Sharp, ABD Başkanı Trump'ın Çin ile olan ticaret savaşına yanıt olarak, üretiminin bir bölümünü Çin'den Vietnam'a taşıyacağını açıkladı.

Teknoloji şirketleri Çin'i terkediyor

Reuters'da yayınlanan habere göre Sharp'ın 25 milyon dolar sermaye ile kuracağı Vietnam'daki yeni fabrikası, önümüzdeki yılın Nisan ayından itibaren Apple için LCD ekranlar üretecek. Sharp şu anda Apple iPhone XR modelleri için LCD panelleri tedarik ediyor ve ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı neticesinde maliyeti düşük tutmak için Çin'den çıkacağı ifade ediliyor.
Trump’ın Çin’in ithalatına daha fazla vergi tarifesi uygulaması, bazı büyük şirketlerin üretimlerinin bir kısmını Çin’den çıkarmayı son çare olarak görmelerine neden olmuştu. Geçtiğimiz günlerde Japon haber kuruluşu Nikkei, Apple'ın Çin'deki toplam üretiminin yaklaşık üçte birini taşımayı planladığını duyurmuştu. Apple her ne kadar ABD Başkanı'ndan vergi indirimi talep etse de, gelen haberler Trump hükümetinin Çin'e yönelik uyguladığı vergi tarifesini daha da yükselteceği yönünde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim