Anlık Bildirim

Bakanlık uyardı: “WhatsApp yerine yerlisini kullanmalıyız”

WhatsApp'ta güvenlik açığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, WhatsApp'a uyarı gönderdiklerini ve Türkiye'deki kullanıcıların yerli uygulamalara yönelmesi gerektiğini açıkladı.

Bakanlık uyardı: “WhatsApp yerine yerlisini kullanmalıyız” Tam Boyutta Gör

WhatsApp, geçtiğimiz günlerde önemli bir güvenlik açığı tespit etti. NSO Group isimli şirket, WhatsApp üzerinden casusluk yazılımını yaymayı ve casusluk yapmayı başardı. Casus yazılımın, herkese bulaşabileceği ifade ediliyor.

WhatsApp bir güncelleme yayınladı ve casus yazılımın yayılmasını sağlayan açığı onardı. Tüm kullanıcıların uygulamayı güncellemesini talep etti. Hackerlar, WhatsApp’ın sesli çağrı özelliği üzerinden yayılıyor. Hedef aldığı kişi aradıklarında karşı taraf telefonu açmasa bile gözetleme yazılımını yüklemeyi başarıyor.

Bakan Yardımcısı: “Bip ve Laff gibi yerli uygulamalara önem verilmeli”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, WhatsApp yetkililerine güvenlik açığı hakkında uyarıda bulunduklarını belirtti. Türkiye’de bu güvenlik açığına yakalanması muhtemel kullanıcıların, alması gereken tedbirler hakkında bilgilendirilmesi talep edildi.

Sayan, yurt dışı kaynaklı güvenlik zafiyetleri nedeniyle WhatsApp vb. yabancı mesajlaşma uygulamaları uygulamaları yerine Bip, Laff gibi yerli uygulamaların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26911 kez okundu.
139 kişi, toplam 148 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, ulaştırma ve altyapı bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim