Anlık Bildirim

Bazı Intel işlemciler için Windows 10 güncellemeleri problem oldu

Eğer Clover Trail serisi işlemciler barındıran bilgisayarlarınız varsa Windows 10 uyumluluğu konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Kullanıcı raporları bu yönde.

Bilgisayarlarda kullanılan işlemciler eskidikçe işletim sistemi ile uyum sorunları çıkmaya başlıyor ve değişim kaçınılmaz oluyor. Son günlerde Windows 10 işletim sisteminde de benzer bir sorun ortaya çıkmaya başladı.

 

İşlemci uyumsuz

 

Pek çok kullanıcıdan gelen raporlara bakıldığında Intel’in geçmiş dönemdeki Clover Trail işlemci serisi Windows 10 işletim sistemine uyum sağlayamıyor. Son olarak Windows 10 Yıldönümü güncellemesini alan seri Creators Update güncellemesi geldiğinde ise desteklenmediği uyarısını alıyor.

 

Windows 10 ile uyumsuz olan işlemciler Intel Atom Z2760, Atom Z2520, Atom Z2560, Atom Z2580 şeklinde sıralanıyor. Bu işlemcileri barındıran melez dizüstü bilgisayarlar 2012 yılında tanıtılmış ve 2014 yılına kadar da satışta kalmıştı. Windows 8 ile gelen cihazlar sonrasında Windows 10 güncellemesi almıştı.

 

Henüz 2.5 yıllık bir bilgisayarın Windows 10 güncellemesini alamaması Microsoft açısından kötü bir imaj zira Android tarafında da bu tür problemler yaşanıyor ve eleştiri oklarına neden oluyor.

 

Windows 10 işletim sistemi ile birlikte uzun süreli güncelleme garantisinin de temelleri atılmıştı. Microsoft bir cihazın üretici desteği bitene kadar güncelleme desteği vereceğini açıklamıştı. Ayrıca bir özellik güncellemesinden sonra 18 ay daha güvenlik veya yama güncellemelerinin de garanti olduğu vurgulanmıştı. Bu bakımdan kullanıcılar mağdur olmuş oluyor.

 

Bahse konu cihazların üreticileri Microsoft ile bir çözüm bulma arayışına girmiş durumda. Hatta Intel’in de sorunun farkında olduğu belirtiliyor. Şimdilik net bir çözüm tarihi mevcut değil. Bazı Clover Trail cihazları güncellemeyi bir şekilde kurmuş ancak ikonların ve metinlerin tam olarak görüntülenememesi problemi yaşanmış. Bunların da bir önceki güncellemeye dönmesi tavsiye ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5981 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, intel clover trail ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim