Anlık Bildirim

Bir Tesla kaza haberi de Estonya'dan geldi

Daha önce birkaç kez kaza haberleriyle karşımıza çıkan Tesla, bu defa Estonya'da kazaya karıştı. Kazada Tesla'nın 5 yıldızlı güvenlik derecesi sayesinde herhangi bir ağır yaralanma gerçekleşmedi.

Bir Tesla kaza haberi de Estonya'dan geldi Tam Boyutta Gör

Geçmişte karşımıza çıkan durumlarda Tesla Model S'in 5 yıldızlı güvenlik derecesinin Almanya'da yüksek hızla tarlaya uçtuğu ve kamyonun altına girdiği gibi kazalarda can kayıplarının önüne geçtiğini görmüştük. Yeni bir Tesla kaza haberi de Estonya'dan geldi. Bu seferki kazada ise Tesla Model S, bir Sovyet dönemi vinç kamyonu ile kafa kafaya çarpıştı.

Kaza Estonya, Talinn'de gerçekleşirken, yerel teknoloji sitesi geenius.ee'nin belirttiğine göre Tesla sürücüsü dizinin yaralanması sonucu hastaya kaldırılırılmış ve kazada bunun dışında herhangi bir yaralanma gerçekleşmemiş.

Tesla'yı kullanan kişi araç sahibi konumunda olmazken, Model S'i Tesla kiralama hizmetiyle Mario Kadastik'den kiralamış. Kazanın koşulları net olarak bilinmese de, Model S'nin sahibi Kadastik, aracın arkasında trafiğin olduğunu ve yüksek hızla gitmediğini, kamyonun yüksek hızda hareket etmiş olması gerektiğini belirtiyor.

Kadastik, kaza sonrası Model S'in tamir edilebiliceğini beklemiyor ve aracı hurdaya çıkarmak zorunda kalacağını düşünüyor.

Kazanın fotoğrafları, kabinin genel olarak sağlam kaldığını gösterirken, Model S'nin ön ucunun etkinin çoğunu emdiğini gösteriyor. Bu durum önde motoru bulunmayan elektrikli araçların bu kısmının kaza senaryolarına daha uygun olarak tasarlanabilmesinin önemini göstermekte.

Kazaya karışan araçları kıyaslamamız gerekirse Sovyet dönemi araçlarından olan Kamazi vinç kamyonunun yaklaşık 9.000 kg'lık ağırlığına karşı Tesla Model S ise 2.150 kg ağırlığa sahip. Kadastik daha kötü yaralanmanın olmamasını Tesla'nın güvenlik özelliklerine bağlamakta.

Aşağıdaki galeriden kazanın fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6478 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, model s ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim