Anlık Bildirim

Curiosity, Mars'tan yeni bir selfie gönderdi

NASA, Curiosity gözlem aracının Mars'ta yakaladığı yeni bir selfieyi yayınladı. Eylül 2017'den bu yana çalışmalar yaptığı bölgeden ayrılan Curiosity, yeni hedefine doğru ilerliyor.
NASA'nın 2012 yılında Mars'ın yüzeyine indirdiği ünlü gözlem aracı Curiosity, Kızıl Gezegen'deki keşif çalışmalarına hızla devam ediyor. Uzay ajansı tarafından bugün yapılan açıklamada, gözlem aracının Vera Rubin Ridge (tepe) isimli bölgedeki görevinin sona erdiği belirtildi. Curiosity, Eylül 2017'den bu yana burada çalışmalar yapıyordu.

NASA'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı yazıda,"Curiosity, Vera Rubin tepesini 2017'den bu yana inceliyordu. Buradan ayrılan uzay aracı şimdi yeni hedefine doğru ilerliyor. Curiosity'nin bir sonraki inceleme yeri kil mineralleri anlamında epey zengin bir bölge. Burada yapılacak çalışmaların Mars'ın antik gölleriyle ilgili bazı sorulara yanıt verebileceğini düşünüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

NASA ayrıca Curiosity'nin çektiği yeni bir selfieyi de yayınladı. Yukarıda görmüş olduğunuz selfie, toplam 57 farklı kareden oluşuyor. Uzay ajansı, fotoğrafların 15 Ocak'ta çekildiğini ve sonradan birleştirilerek yukarıdaki mozaik görüntünün elde edildiğini belirtiyor. Kamera birimi olarak ise Curiosity'nin robotik kolunda bulunan "Mars Hand Lens Imager" kullanılmış.

Fotoğrafın 11 MB boyutundaki orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz.


6 Ağustos 2012'de Kızıl Gezegen'in yüzeyine iniş yapan Curiosity, geride bıraktığımız altı yıl içerisinde çok önemli bilimsel keşiflere imza attı. Bunların arasında Mars'ta metan gazının keşfedilmesiyle hayat izlerine ulaşılması ve gezegenin yüzeyinde geçmişte sıvı halde su bulunduğuna dair kanıtlar elde edilmesi gibi inanılmaz keşifler yer alıyor.

Curiosity, InSight ile beraber şu anda Mars yüzeyinde aktif bir şekilde görev yapan iki uzay aracından birisi. NASA'nın bir diğer gözlem aracı Opportunity'den bildiğiniz gibi yaklaşık yedi buçuk aydır haber alınamıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5699 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, Mars ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim