Anlık Bildirim

Dota 2’de toksik oyunculardan korunmak için abonelik dönemi başlıyor

Valve'ın popüler MOBA oyunu Dota 2, Battle Pass aboneliği içerisine yeni eklenen özellikle toksik oyunculardan kaçınmaya izin veriyor. Henüz deneysel olan özellik, görünüşe göre tam çalışmıyor.
Dota 2 artık en iyi deneyimi yaşamak isteyenler için oynaması ücretsiz oyunlardan birisi değil. Bu yılın Dota 2 “Battle Pass” aboneliği, şimdiye kadar sunduğu kozmetik etkenlerin yanında kritik bir özellik getirdi. Battle Pass aboneleri artık deneysel olan “Avoid Player” özelliğini kullanabilecek. Bu özellik, toksik oyuncuları, yani oyunda negatif davranışlar gösteren ve saldırgan ifadeler kullanan kişileri, aboneden uzak tutacak. Bunun bedeli ise aylık en az 9,99 dolar.
Valve sonunda kitlesindeki toksik oyunculara yönelik bir hamle yapmış olsa da bu hamleyi abonelere sunması bir nebze dikkat çekici. Oyunun kritik bir elementi olması gereken bu koruma mekanizmaları, görünüşe göre şimdilik sadece para ödeyenlere sunulacak. Dota 2 dâhilinde solo oyunlar hâlâ bir kumar gibi devam ediyor: bir oyunda çok iyi bir takıma denk gelirken diğerinde sürekli küfürleşen, birbirini aşağıylayan oyunculara denk gelebilirsiniz. Takımınızı sessize almak her ne kadar kolay olsa da oyun deneyiminin düştüğü sanıyoruz ki inkâr edilemez bir gerçek.
Valve’ın yeni “avoid player,” yani kullanıcıdan kaçınma özelliği, şimdiki deneyimlere göre sadece bazı oyuncularla oynamamayı “tercih” etmenizi sağlıyor. Bu tercihe bağlı olarak oyun sizi eşleştirmeyeceğine dair kesin bir doğrulama da maalesef vermiyor. Yani bu kişilerle hâlâ aynı oyuna denk gelebilirsiniz. Özelliğin deneysel doğasından kaynaklanması muhtemel bu özellik, sanıyoruz ki yakında düzelecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6885 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Valve, dota 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim