Anlık Bildirim

Drone’lara Periscope desteği

Eğer DJI firmasının ürettiği Drone modellerinden birisine sahipseniz, kamera görüntülerini Periscope üzerinden canlı olarak yayınlama imkanınız var demektir.

Drone’lar, görüntüleme sektöründe önemli bir araç haline geldi. Belgesel çekimlerinden tutun da, haber görüntülerine, amatör çekimlere ve hatta sinema çekimlerine kadar pek çok alanda Drone modellerine ilgi artıyor. Şimdi sırada canlı yayın var.

DJI ile işbirliği yapan Twitter, firmanın Drone modellerinde Periscope üzerinden canlı yayın yapabilme imkanı sunmaya başladı. İşbirliği kapsamında DJI Inspire, Phantom 4, Phantom 3 Professional ve Phantom 3 Advanced modellerinde Periscope canlı yayını destekleniyor.

Bahse konu modellerdeki kontrolcüye iPhone cihazını bağladığınız zaman, Periscope gelen görüntüleri canlı olarak takipçilerinize yayınlamanıza izin verecek. Ayrıca yayın boyunca kullanıcılar sesli anlatım da yapabilecekler. Benzer bir özellik, kısa süre önce Facebook Live hizmetine de gelmişti. Bu bakımdan Twitter, rakibinden geri kalmamış oluyor.

Drone desteğinin yanında Periscope uygulamasında; belirli bir konu veya başlığı yazarak ilgili canlı yayınlara erişebilme, arama, arama tuşunda önerilen yayınlar listesi, belirli etiketler altındaki sohbetlere katılabilme gibi özellikler olacak.

Diğer taraftan canlı yayınların kaydedilmesi ve 24 saat geçtikten sonra da erişilebilmesi önemli bir değişiklik olarak dikkat çekiyor. Bu yenilikler, kısa süre içerisinde mobil kullanıcılara dağıtılmaya başlanacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim