Anlık Bildirim

Efsane isim Nokia’ya geri dönüyor

Nokia’nın büyük ses getiren 41MP çözünürlüğündeki PureView kamera teknolojilerinde de imzası olan Juha Alakarhu, Nokia Technologies bünyesine katıldığını duyurdu.

Nokia’nın 808 PureView ve Lumia 1020 modellerindeki ses getiren kamera teknolojilerinin arkasındaki isim olan ve uzun süredir Microsoft bünyesinde hizmet vermekte olan yönetici Juha Alakarhu, Nokia Technologies bünyesine katıldığını duyurdu.

Nokia’nın büyük ses getiren 41MP çözünürlüğündeki kamera teknolojilerinde imzası olan Alakarhu, satın alma sonrasında Lumia kamera bölümü şefi olarak görev yapmaya başlamıştı. Bu dönemde Lumia 950 ve Lumia 950 XL modellerinin kamera sensörlerinde de, Alakarhu’nun imzası bulunuyordu.

İki yıllık bir maceranın ardından Alakarhu, pazara büyük bir geri dönüş yapmaya hazırlanan Nokia Technologies’e transfer oldu. Elbette yaşanan bu gelişme, akıllı telefon pazarında da heyecana neden oldu zira, geçmişte Nokia telefonlarda gördüğümüz önemli kamera teknolojileri, yeni nesil Nokia telefonlarında hayat bulabilir.

Alakarhu’nun transferi ile birlikte, Nokia Technologies tarafında bir hareketliliğin olacağı kesin. Ayrıca, geçen hafta Microsoft’un işine son verdiği 3000 civarındaki personelin arasında Lumia kamera bölümünde çalışanlar olduğu ifade ediliyor. Yani Alakarhu, muhtemelen kalabalık bir ekip ile Nokia’ya geçiş yaptı.

Finlandiyalı Nokia ve HDM şirketlerinin, hali hazırda iki model ile yıl sonuna doğru akıllı telefon pazarına girmesi bekleniyor. 5.2 ve 5.5 inçlik ekranlara sahip olacak bu modellerin, Snapdragon 820 yonga seti ile amiral gemi seviyesinde rekabete gireceği ifade ediliyor. Ayrıca ilk kez grafen materyalini sensörlerde kullanarak, yüksek hız ve hasssasiyet elde edeceği de belirtiliyor.

Bu noktada Alakarhu’nun mevcut modellere ne derece katkı yapacağını söylemek zor. Muhtemelen, sensörün son aşamasında belirli rötuşları yaparak katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte, gelecek yıl için planlanan Nokia modellerinde, Alakarhu’nun etkisini net bir şekilde göreceğiz. Android tarafında da PureView teknolojili 41MP çözünürlüğünde bir kamera görmek sürpriz olmayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12744 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, nokia technologies ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim