Anlık Bildirim

Elon Musk, 645 km menzilli Tesla modelinin çok yakında geleceğini açıkladı

Elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, hissedarlar toplantısında önemli açıklamalar yaptı ve 645 km menzilli Tesla modelinin yakında piyasaya sürüleceğini açıkladı.
Sürücülerin elektrikli otomobil kullanma konusundaki tereddütlerinden birinin de menzil kaygısı olduğunu söyleyebiliriz. Sürekli şarj edilmesi gereken ve kısa menzil sunan elektrikli otomobiller, teknoloji geliştikçe yerini uzun menzilli modellerine bırakıyor ve bunlardan biri de Tesla.

Yeni bir model mi olacak?

Tesla CEO'su Elon Musk geçtiğimiz gün düzenlenen hissedarlar toplantısında bu konuyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Musk önümüzdeki dönemde 645 km (400 mil) menizili olan bir Tesla modelinin satışa sunulmasının çok uzakta olmadığını belirtti. Şu anda Tesla Model 3 tek bi şarjla 500 km gidebilirken, en uzun menzile sahip Model S 595 km'ye kadar sürüş imkanı sağlıyor.
Ayrıca yaklaşmakta olan ikinci nesil Roadster'ın ise yaklaşık 1.000 km'lik bir menzile sahip olacağı ifade ediliyor. Musk'ın açıklamalarında, 645 km menzile sahip yeni bir modelin mi geleceği yoksa mevcut modellere bir güncelleme mi yapılacağı ise net değil. Tesla'nın yıllar önce aldığı uzun menzilli elektrikli otomobiller için batarya patentinin, Musk'ın bu açıklamalarıyla birlikte hayata geçmesi de, elektikli otomobil teknolojisi açısından olumlu bir gelişme.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8221 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
2 etiket daha elektrikli otomobil menzil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim