Anlık Bildirim

Elon Musk, yarın arabasını Mars'a gönderiyor: İşte yayınladığı muhteşem video

Uzay araştırmalarını yakından takip eden herkesin büyük bir merakla beklediği ilk Falcon Heavy uçuşu için artık 24 saatten daha kısa bir süre kaldı. İşte Musk'ın paylaştığı muhteşem video:
Elon Musk'ın popüler uzay şirketi SpaceX, yarın uzay araştırmaları tarihinin belki de en heyecanlı görevlerinden birisine çıkmaya hazırlanıyor. Dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy'yi ilk kez fırlatacak olan şirket, ayrıca Elon Musk'ın birinci nesil kırmızı Tesla Roadster aracını da Mars'a gönderecek. Musk, bu kalkışa artık 24 saatten az bir süre kalmışken Twitter hesabı üzerinden muhteşem bir video paylaştı.


İngiliz müzisyen David Bowie'nin ünlü şarkısı "Life on Mars" eşliğinde hazırlanan videoda roketin kalkışından inişine, sonrasında Tesla Roadster'ın Mars'a yolculuğuna kadar yarınki uçuşun birçok detayını temsili bir şekilde görme fırsatı elde ediyoruz.

Apollo görevlerinin kalkış kompleksi 39a'dan havalanan Falcon Heavy, yörüngeye ulaştıktan sonra üç parçaya ayrılıyor ve hemen ardından yan taraftaki iticeler Yeryüzü'ne iniş yapmaya doğru harekete geçiyor. Merkez itici ise Roadster'ı içeren yükü bir süre daha taşıdıktan sonra aynı şekilde geri dönüp okyanustaki drone gemiye inişini yapıyor. Videonun sonlarında ise kukla astronot 'Starman'in Roadster ile beraber Mars'a yolculuğunu görüyoruz.

Sektörün uzmanları tarafından "uzay araştırmalarının dönüm noktalarından birisi" olarak değerlendirilen yarınki Falcon Heavy uçuşu TSİ 21.30'da başlayacak. SpaceX, her zaman olduğu gibi yine kalkış ve iniş anlarını resmi YouTube adresi üzerinden canlı yayınlayacak. Canlı yayın linkleri ve bu tarihi uçuşun tüm detaylarını paylaşmaya devam edeceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9723 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, falcon heavy ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim