Anlık Bildirim

En çok satılan otomobil markalarında sürpriz sonuç

Dünya devi otomobil üreticileri tarafından yapılan açıklamalara göre 2016 yılı içerisinde en çok satış yapan marka belli oldu. Liderlik koltuğunda bu sefer sürpriz bir isim var.
Hatırlayacağınız gibi yaklaşık bir ay önce Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye’de en çok satan markalar belli oldu. Pazarda yaşanan yüzde 1,6 büyümeyle 2016 yılında ülkemizde 983,720 adet satışla rekor kırıldı. Açıklanan verilere göre Türkiye’de sırasıyla en çok Volkswagen (134.535 2), Renault (121.707), Ford (109.604), Fiat (106.106) ve Opel (55.471) marka araçlar ilgi gördü.
Yayınlanan son açıklamalara göre şimdi de dünyada en çok satan otomobil üreticileri belli oldu. Buna göre 2016'da 10 milyon 310 bin adet satışa imza atan Alman otomotiv devi Volkswagen, son dört yıldır en çok satan marka ünvanını elinde bulunduran Japan rakibi Toyota’yı geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Toyota 2016 yılında 10 milyon 175 araç ile ikinci sırada yer alıyor.

Emisyon skandalına rağmen satışlar yüzde 3,8 arttı 

Çatısı altında Porsche, Skoda ve Audi markalarını da barındıran Volkswagen grubu özellikle Çin’deki talep artışıyla satışlarını yüzde 3,8 oranında arttırmayı başardı. Toyota ise satışlarını sadece yüzde 0,2 arttırabildi. Diğer taraftan İsveç’te Golf modeli ülkenin en popüler arcı olurken, Volvo 50 yılı aşkın süredir ilk kez en çok satan marka ünvanını kaybetti.
Global çaplı emisyon skandalıyla büyük bir krizin içerisine giren, milyonlarca dolar zarara uğrayan ve en önemlisi de imaj zedelenmesi yaşayan Volkswagen’in son dört yılın birincisi Toyota'yı geride bırakarak 2016'yı lider bitirmesi sürpriz olarak değerlendiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6869 kez okundu.
38 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, toyota ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim