Anlık Bildirim

Epic Games ciddi düşünüyor, Android mağazası da açacak

Oyun mağazası konseptine hızlı bir giriş yapan Epic Games gelecek yıl da Android tarafına el atıyor. Ünlü firma geliştiricilere yüzde 88 gelir payı verecek. Bu oran sektörün çok üzerinde.

Bu yılın en iyi çıkış yapan oyun geliştiricisi olmaya aday Epic Games, kısa süre önce açtığı oyun mağazası ile de Steam gibi devlere rakip olmuştu. Epic Games bu kez de Google’a rakip oluyor.

Epic Games hedef büyüttü

Gelen bilgilere göre Epic Games mağazası gelecek yıldan itibaren Android yapımlarına da yer verecek. Fortnite oyununu Google Play mağazasına koymayarak rest çeken Epic Games’in bu hamlesi oldukça önemli.

Diğer önemli hamle ise geliştiricilere verilecek olan gelir payının yüzde 88 olarak belirlenmesi. Google Play’in yüzde 70 olan payı karşısında Epic Games mağazası geliştiricilerin ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Fortnite oyununu Google Play üzerinden yayınlamayarak aslında güvenlik anlamında büyük bir risk alan Epic Games sonrasında yoğun çalışmalar yaptı ve dengeyi kurmayı başardı. Android mağazasında da bu tecrübelerini kullanacaktır.

Android hamlesi sektörde dengeleri nasıl değiştirir bilinmez. Google Play haricinde de pek çok Android mağazası var ve bazıları ciddi biçimde ekosistemde kendisine büyük bir yer edinmiş durumda. Epic Games sadece Google değil bu mağazalarla da mücadele edecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim