Anlık Bildirim

Epic Games yılı 3 milyar dolar ile kapatıyor

Fortnite oyunu aylık 300 milyon dolar ortalamasına kadar çıkan Epic Games gelirlerini katlayarak arttırıyor. Bu yıl firmanın 3 milyar dolar civarında gelir elde etmesi bekleniyor.

Fortnite ile oyun dünyasının altını üstüne getiren Epic Games adeta paraya para demiyor. Ağırlığı Fortnite oyunundan olmak üzere firmanın bu yıl elde ettiği gelirler EA ve Activison ile yarışıyor.

İkinci bahar

Adını daha çok Unreal motoru ve Infinity Blade serisi ile tanıdığımız Epic Games bu yıl Fortnite oyununun patlama yapması sonrasında daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Haliyle firma da kaynaklarını bu oyuna ayırıyor.

Firmaya yakın kaynaklar Epic Games’in 2018 yılını 3 milyar dolarlık bir gelir elde edeceğini ifade ediyor. Bunun net kar olduğunu söyleyenler de var ancak EA ve Activision gibi devlerin 1 yıllık gelirleri 4-5 milyar dolar arasında değiştiği için net kar olması pek mümkün değil.

Epic Games mobil tarafta Infinity Blade serisi, Unreal lisansları ve Shadow Complex gibi oyunlarından gelir elde etmekteydi. Fortnite ile birlikte gelirler adeta uçtu. Oyun bir ara aylık 300 milyon dolar ortalamaya kadar çıkmıştı ve 2 milyar dolar geliri geçmesi bekleniyor. Elbette maliyetler ve yapılan masraflar çıkınca bu miktar oldukça düşecek. Bunu da bir iki hafta sonra detaylı olarak öğrenebileceğiz. Adeta ikinci baharını yaşayan Epic Games toplamda 15 milyar dolar değerlemeye ulaşmış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim