Anlık Bildirim

Evrende yalnız mıyız? Sizler ne düşünüyorsunuz? [Anket#14]

Haftalık anket köşemizde bu hafta tarihin belki de en eski sorularından birisini sizlere yöneltiyoruz. İnsanoğlu olarak evrende yalnız mıyız? Sizler ne düşünüyorsunuz?
Dünya'nın, Güneş'in hatta Samanyolu Galaksisinin bile evrenin büyüklüğüne oranla inanılmaz küçük kaldığını muhtemelen hepimiz çok iyi biliyoruz. Peki akıl almaz bir büyüklüğe sahip bu uçsuz bucaksız evrende insanoğlu tamamıyla yalnız olabilir mi?

Bu soru belki de insanoğlunun kendisi kadar eski. Binlerce yıldır, gözlerimizi gökyüzündeki yıldızlara çeviriyor ve hep aynı soruyu düşünüyoruz. Ancak bugün her ne kadar bilim ve teknoloji anlamında tarihin en gelişmiş döneminde yaşıyor olsak da yapılan hiçbir çalışmada gelişmiş bir uzaylı yaşamına dair herhangi bir ize rastlanmadı.


Elbette teknolojimizin uzay gözlemi ve uzay seyahatleri göz önüne alındığında hala çok ilkel kaldığı da bir gerçek. Dünya'dan binlerce, milyonlarca hatta milyarlarca ışık yılı uzaklıkta bulunan gelişmiş bir uzaylı topluluğunu şu anki teknolojimizle keşfetmemiz mümkün değil.

Peki sizler ne düşünüyorsunuz? Evrende yalnız mıyız?

Evrende yalnız mıyız? Oy Ver 3933 kişi oy verdi. Sonuçları Göster Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6285 kez okundu.
67 kişi, toplam 72 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anket, bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim