Anlık Bildirim

Facebook Paris saldırısı için kontrol servisini hizmete soktu

Terörün her türlüsü insanlık için felaketler getiriyor. Bu felaketlerde iletişim adına sosyal ağlar büyük rol oynamaya başladı. Dünkü Paris saldırısı ile ilgili Facebook harekete geçti.
Dün gece Fransa-Almanya dostluk maçı esnasında meydana gelen terör saldırılarında 140 civarında insan hayatını kaybetti 250 civarında da yaralı olduğu belirtiliyor. Paris'i savaş alanına çeviren terör felaketi ile ilgili Facebook da önemli bir servisini faaliyete sokuyor. 

Geçen yıl başlayan Güvenlik Kontrolü diyebileceğimiz servis Paris'te yaşayan Facebook kullanıcılarına bir mesaj göndererek hayatta olup olmadıklarına dair teyit istiyor. Kullanıcı ilgili butona tıkladıktan sonra tüm arkadaşlarına hayatta olduğuna dair bildirim gidiyor. Kullanıcı ayrıca çevresindeki insanları da hayatta olarak işaretleyebiliyor. 

Sosyal ağlar bazı konularda eleştirilse de bu tür büyük felaketlerde insanların birbiri ile iletişim kurabileceği yegane yöntemlerden birisi haline geldi. Facebook gibi Twitter da felaket dönemlerinde kullanıcıların hayatta olup olmadığını kontrol eden servisler hayata geçiriyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3052 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mobil Teknolojiler, facebook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim